CTB stapt mee in groot participatieproject rond Guido Gezelle

In april 2017 werd het startschot gegeven voor een nieuw editieproject in verband met de brieven van Guido Gezelle. Ons onderzoekscentrum, het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie, is een van de partners die het project mee in goede banen leiden.

{entry_title}

Een tiental vrijwilligers van het Brugse Guido Gezellegenootschap kwamen onlangs in de Brugse hoofdbibliotheek Biekorf samen om aan de slag te gaan met de briefwisseling van Guido Gezelle.

In een eerste fase ontcijferen ze 400 brieven met correspondenten die verbonden waren aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, onder wie Hugo Verriest en Leonard De Bo. Het uiteindelijke doel van het project is een wetenschappelijke online teksteditie van de volledige brievenverzameling (7700 stuks) die in het Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge bewaard worden.

Voor dit project delen diverse wetenschappers, vrijwilligers en andere partners hun kennis. De digitale editie van deze brieven is een project van het Guido Gezellearchief (Openbare Bibliotheek Brugge), het Guido Gezellegenootschap, het Instituut voor de Studie van de Letterkunde in de Nederlanden (Universiteit Antwerpen) en het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie, het onderzoekscentrum van de KANTL.

Meer informatie over het editieproject vind je hier; meer over de start van het project en over de brieven van Gezelle vind je hier.

  Deel deze pagina