Gentse Feesten 2017: Concerten in de KANTL

Het muziekfestival Gentsche Festspiele, een organisatie van Conservatorium / School of Arts van de HoGent in samenwerking met Trefpunt vzw, bundelt een aantal concertreeksen in de KANTL en in de MIRY-zaal van het Conservatorium.

{entry_title}

Gentse Vleugels is een vaste waarde tijdens de Gentse Feesten. In de concertzaal van de KANTL en in MIRY Concertzaal kan u terecht voor piano solo recitals, concerten met 2 pianisten en kamermuziek. U kan genieten van een uiteenlopend repertoire gaande van barok tot hedendaags. Elke middag is er om 16 uur een concert in de KANTL, en om 20 uur in MIRY.

Timur und seine Mannschaft, het ensemble rond pianist Timur Sergeyenia, nodigt u naar goede gewoonte uit in de KANTL voor het Internationaal Kamermuziekfestival. Acht avonden na elkaar scharen zich één of meerdere musici rond de maestro en brengen het beste uit het klassieke kamermuziekrepertoire.

De Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers houdt de traditie van de Deneys&Denys concerten tijdens de Gentse Feesten in ere. Op zondag 16 juli en maandag 17 juli organiseert hij een aperitiefconcert in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. De concerten geven jonge beloftevolle muzikanten met Oost-Vlaamse roots een extra podium. De receptie achteraf in de ambtswoning van de gouverneur biedt het publiek de mogelijkheid om kennis te maken met de muzikanten, de gouverneur en zijn bijzondere ambtswoning op de Vlasmarkt. De inkomsten van deze twee concerten worden integraal aan een goed doel geschonken.

'Ik hoor het zonlicht pizzicato', het nieuwe poëtisch muzikale programma van Arsis kan u beleven op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli, telkens om 18 uur.

  Deel deze pagina