Jonge Academie zoekt nieuwe leden 2017

De Jonge Academie is een autonoom werkende vereniging van jonge toponderzoekers en -kunstenaars met een eigen kijk op beleid, maatschappij, onderzoek en kunst. Elk jaar zoekt zij wetenschappers en kunstenaars om haar rangen te versterken.

Elk lid van de Jonge Academie wordt aangesteld voor een periode van vijf jaar, zonder mogelijkheid tot verlenging. Er worden maximaal tien nieuwe leden per jaar gekozen.

De Jonge Academie is in 2013 opgericht op initiatief van prof. dr. Dominique Willems en prof. dr. Hilde De Ridder-Symoens, binnen de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten van België (KVAB) en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL). Sinds 2014 wordt zij ook ondersteund door de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België.

De oprichting werd vorm gegeven door de Adviesraad van de Jonge Academie, waarin vertegenwoordigers van de bovenvermelde academiën zetelen. Bij oprichting van de Jonge Academie op 31 maart 2013 werden 40 leden geselecteerd door de Adviesraad van de Jonge Academie. Sinds 2014 organiseert de Jonge Academie zelf haar selectie.

Meer informatie over het aanwerven van kunstenaars leest u op deze pagina. De vacature voor wetenschappers vindt u hier.

  Deel deze pagina