Stadsdichters langs Schelde en Rijn

In het kader van het feestjaar ‘Gent kleurt Oranje’ organiseren de Stad Gent, de KANTL, Poëziecentrum en stadsdichter David Troch op 14 en 15 oktober een programma met vier stadsdichters: Vrouwkje Tuinman (Utrecht), Hester Knibbe (Rotterdam), Stijn Vranken (Antwerpen) en David Troch (Gent).

{entry_title}

Op woensdagmiddag is er een academische zitting in Poëziecentrum met moderator Yves T’Sjoen (Universiteit Gent). Donderdagmiddag geven Yves T'Sjoen en Samuel Mareel samen een college over het functioneel dichterschap. Op donderdagavond is er een feestelijk programma in de prachtige Lullyzaal van de Vlaamse Opera.

Heeft u zich ook altijd al afgevraagd hoe dat nu zit met die stadsdichter? Willy Vandeweghe (KANTL) ontvangt u op 14 oktober in het Poëziecentrum, in het historische kader van het Toreken. Dirk De Geest en Samuel Mareel geven een korte uiteenzetting over het stadsdichterschap vroeger en nu. Yves T’Sjoen modereert een panelgesprek met vier stadsdichters uit Nederland en België: Hester Knibbe, Vrouwkje Tuinman, Stijn Vranken en David Troch, respectievelijk uit Rotterdam, Utrecht, Antwerpen en Gent. Zij gaan op deze uiteenzettingen dieper in.

Praktisch

Datum: Woensdag 14 oktober 2015, 14 uur
Locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, BE-9000 Gent
Toegang: Gratis
Info en reserveren: tel. 09 225 22 25 of events@poeziecentrum.be
events@poeziecentrum.be

---------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens een college op 15 oktober geven Yves T’Sjoen en Samuel Mareel hun kijk op het functioneel dichterschap. De vier stadsdichters vertellen over de invulling van hun ambt en de invloed ervan op hun werk.

Praktisch

Datum: Donderdag 15 oktober 2015, 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Het Pand (Vermeylenzaal), Onderbergen 1, 9000 Gent
Toegang: Gratis

----------------------------------------------------------------------------------------------

Als klap op de vuurpijl brengen de vier stadsdichters op 15 oktober een spetterende show waarin ze hun eigen stad op poëtische wijze bewieroken. In het unieke kader van de Lullyzaal in de Vlaamse Opera praat auteur Christopge Vekeman de avond aan elkaar. Roosbeef gaat de muzikale dialoog aan met de dichters.

Praktisch

Datum: Donderdag 15 oktober 2015, 20 uur
Locatie: Vlaamse Opera (Lullyzaal), Schouwburgstraat, 9000 Gent
Toegang: €6
Info en reserveren: Uitbureau
http://www.uitbureau.be/

  Deel deze pagina