Literair Zomerlief: Joke J. Hermsen en Dominique Willaert + Nawel Kalbi

Op 27 juli 2019 zijn Joke J. Hermsen en Dominique Willaert (+ Nawel Kalbi) te gast bij Literair Zomerlief, een zomers programma tijdens de Gentse Feesten in de KANTL.

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan daarover met elkaar in gesprek en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer, en alles wat hen raakt en blijft hangen.

Joke J. Hermsen studeerde letterkunde en filosofie. Na academische publicaties over vrouwelijke kunstenaars-denkers debuteerde ze in 2008 bij de Arbeiderspers met de roman Het dameoffer. Later volgden onder meer de romans De liefde dus (2008), Blindgangers (2012) en Rivieren keren nooit terug (2018) en de essaybundels Heimwee naar de mens (2004),  Stil de tijd. Pleidooi voor een langzame toekomst (2009) en Kairos. Een nieuwe bevlogenheid (2014) Onlangs verscheen van haar Het tij keren : met Rosa Luxemburg en Hannah Arendt. Joke J. Hermsen won tweemaal de Jan Hanlo Essayprijs.

Dominique Willaert (°1968) is founding father en artistiek leider van het Gentse sociaal-artistieke huis Victoria Deluxe. Hij maakt er theater en film, en beschouwt zijn artistieke werk als een motor om nieuwe, rechtvaardige en hoopvolle samenlevingsvormen te ontwikkelen.

Nawel Kalbi schrijft gedichten, experimenteert met slam poetry en streeft naar authenticiteit in alles wat ze doet. Ze studeert communicatie-management, loopt momenteel stage bij Victoria Deluxe en is actief in studentenvereniging Engage.

Lees de fragmenten binnenkort op de website of de Facebookpagina van Literair Zomerlief. 

Literair Zomerlief is een organisatie van de KANTL, het Vermeylenfonds en Trefpunt.

 

Foto DW: FVH

Dit is het volledige programma van Literair Zomerlief:

21 juli: Tom Lanoye en Chokri Ben Chikha
22 juli: Luuk Gruwez en Mia Doornaert
23 juli: Ann De Craemer en Jean Paul Van Bendegem
24 juli: Bart Moeyaert en Freek Braeckman
25 juli: Jozef Deleu en Caroline Pauwels
26 juli: Rachida Lamrabet en Nicky Aerts
27 juli: Joke J. Hermsen en Dominique Willaert & Nawel Kalbi
28 juli: Elvis Peeters en Peter Adriaenssens

Waar? Wanneer?

Academiegebouw - Huis van Oombergen, Koningstraat 18, 9000 Gent
Van 21 t.e.m. 28 juli 2019, telkens vanaf 17u. tot ca. 18 uur, met aansluitend een aperitief in de binnentuin
Signeersessie & boekenstand door Limerick.

Tickets voor dit evenement vind je hier (via Uitbureau).

Tickets hebben een basisprijs van 8 euro. Ze worden in voorverkoop online verkocht via Uitbureau (met 1,50 euro reservatie- en transactiekosten).
Kortingstarief: 6 euro voor leden Vermeylenfonds, Trefpunt, Herita, KANTL en VLAST; 1,40 euro sociaal tarief (Uitpas).

Op de dag zelf zijn er vaak ook nog ter plaatse tickets te verkrijgen (zolang de voorraad strekt). De kassa opent om 16.30 uur.

  Deel deze pagina