Nikki Dekker is de eerste KANTL-schrijfresident in Beauvoorde

LET OP: DOOR DE CORONACRISIS IS DE RESIDENTIE VAN NIKKI DEKKER HELAAS UITGESTELD. ONDERSTAAND BERICHT IS DUS HELAAS NIET MEER ACTUEEL

Schrijver en radiomaker Nikki Dekker (1989) wordt in juni onze eerste schrijfresident in Beauvoorde. Op 1 juli besluit ze haar residentie met een optreden tijdens KANTeLing 2020.

{entry_title}

(fotograaf: Gaby Jongelen)

Nikki Dekker schrijft essays en gedichten op het snijvlak van het persoonlijke en het politieke.

Ze werd in 2016 geselecteerd voor de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. In 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook een voorwerp dat nog leeft, een bundeling essays en gedichten over de systemen waar wij allen in vastzitten en hoe je daaruit kunt breken. Haar radiodocumentaire De oppas en ik werd genomineerd voor de Prix Europa en haar podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat? kreeg vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen. In haar meest recente radiodocumentaire, Andreas Burnier, of hoe je op een klein vlot blijft drijven. onderzoekt ze de mechanismen achter de samenstelling en werking van de literaire canon. Ze publiceerde in Tirade, De Gids, Versal Magazine, De Revisor en Deus Ex Machina en trad op tijdens onder meer Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en de Perdu Dichtersmarathon. Momenteel werkt ze aan haar eerste roman.

  Deel deze pagina