Aperitieflezingen (2)  Peter Hagoort: Berichten uit de bovenkamer: het talige brein.

Tweede lezing in een vierdelige reeks over de toekomst van de (Nederlandse) taal en taalkunde.

Peter Hagoort - Berichten uit de bovenkamer: het talige brein

Peter Hagoort (1954) is oprichter van het Donders Centre for Cognitive Neuroimaging (Radboud Universiteit), en is sinds eind 2006 tevens directeur van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek. Beide instituten zijn internationaal vermaarde wetenschappelijke onderzoeksinstituten, waar in totaal zo’n 300 mensen uit 25 verschillende landen werkzaam zijn. Zijn eigen onderzoeksterrein betreft het menselijk taalvermogen: hoe ons brein ons in staat stelt te communiceren via een complex systeem van symbolen. Daarover publiceert hij in de meest toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. Tevens deelt hij de uitkomsten van zijn onderzoek met het grote publiek in tal van lezingen en optredens, onder meer op het Lowlands festival, in het Koninklijk Concertgebouw, in Paradiso, en tijdens de Wissenschaftssommer in Duitsland. Peter Hagoort is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Praktisch

De lezing begint om 11uur. Nadien wordt u een glas aangeboden door de Academie.

De deuren openen om 10u30.

Tickets voor deze lezing kosten €7, €5 (Herita-leden) of €2 (Uitpas met kansentarief). Let op! Tickets zijn ook nog te koop op de dag van het evenement, maar meld je dan vooraf best even aan door te bellen (09 265 93 40) of te mailen naar ons secretariaat, zodat we alles goed kunnen voorbereiden.

Er zijn ook combitickets verkrijgbaar. Voor de volledige reeks betaal je €20, €15 (Herita) of €5 (Uitpas met kansentarief).

  Deel deze pagina