Aperitieflezingen (4) Luc Steels: Taal en artificiële intelligentie

Slotlezing in de vierdelige reeks over de toekomst van de (Nederlandse) taal en taalkunde.

Luc Steels - Taal en artificiële intelligentie

Luc Steels (1952, Belsele) studeerde talen en letteren aan de Universiteit Antwerpen en computerwetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology (Cambridge, Massachusetts) met een specialisatie in de Artificiële Intelligentie.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            In 1983 werd hij professor computerwetenschappen aan de VUB. Hij richtte er het Laboratorium voor Artificiële Intelligentie op waar hij met zijn studenten baanbrekend werk verrichte op het terrein van kennissystemen, robotica en taalverwerking. Zijn recent onderzoek gaat over hoe taal is kunnen ontstaan. Daarvoor maakt hij computersimulaties en doet experimenten met robots die hun eigen taal ontwikkelen. Hij wordt internationaal geroemd voor zijn baanbrekende werk in deze materie, en adviseert de Europese Unie bij het uitdenken van een strategisch AI-plan.                                                                                                                                                                                                Luc Steels is lid van de Koninklijke Vlaamse Akademie voor Natuurwetenschappen en van de Europese Akademie.

 

Praktisch

De lezing begint om 11uur. Nadien wordt u een glas aangeboden door de Academie.

De deuren openen om 10u30. Let op! Tickets zijn ook nog te koop op de dag van het evenement, maar meld je dan vooraf best even aan door te bellen (09 265 93 40) of te mailen naar ons secretariaat, zodat we alles goed kunnen voorbereiden.

Tickets voor deze lezing kosten €7, €5 (Herita-leden) of €2 (Uitpas met kansentarief).

Er zijn ook combitickets verkrijgbaar. Voor de volledige reeks betaal je €20, €15 (Herita) of €5 (Uitpas met kansentarief).

  Deel deze pagina