KANTL-lezing: Annelies Verbeke

Eind vorig jaar verkoos de KANTL vier nieuwe leden. Dit jaar stellen ze zich voor aan ons publiek met een lezing over een onderwerp naar keuze. Annelies Verbeke, die op 21 december 2016 Walter Van Den Broeck opvolgde, bijt op 15 maart de spits af met een pleidooi voor het korte verhaal.

Annelies Verbeke

Over genres, voorkeuren en de markt: een pleidooi voor het korte verhaal

      

Annelies Verbeke (1976) studeerde Germaanse taal- en letterkunde (Universiteit Gent) en scenarioschrijven (RITS Brussel/KASK Gent). In 2003 verscheen haar debuutroman Slaap!, waarmee ze de Vlaamse debuutprijs, het Gouden Ezelsoor en de Vrouw en Kultuur Debuutprijs won. In het Nederlandse taalgebied werd het boek meer dan 75.000 keer verkocht. Het verscheen bovendien in tweeëntwintig landen. Sindsdien bouwde ze een indrukwekkende carrière op met proza en scenario’s, en met podiumoptredens in binnen- en buitenland. Haar roman Dertig dagen (2015)  werd o.m. bekroond met de Bordewijkprijs. Dit jaar verscheen van haar de met lof overladen verhalenbundel Halleluja.

Aanvangsuur: 20 uur.
Na afloop volgt een drink in de salons.
Locatie: Academiegebouw, Koningstraat 18, 9000 Gent.
Toegang: gratis. Reserveren niet noodzakelijk maar wel gewenst. Dit kan telefonisch op +32(0)9 2659340 of met het online-contacformulier.

  Deel deze pagina