KANTL-lezing: Peter Theunynck

Eind vorig jaar verkoos de KANTL vier nieuwe leden. Dit jaar stellen ze zich voor aan ons publiek met een lezing over een onderwerp naar keuze. Dichter Peter Theunynck, die op 21 december 2016 Stefaan Van den Bremt opvolgde, vertelt over De Slembroucks, zijn eerste roman.

Peter Theunynck

'De Buddenbrooks', zegt Gust, 'dat zijn de Slembroucks in het groot'

Dichter Peter Theunynck vertelt over zijn eerste roman

      

Peter Theunynck (1960) studeerde Germaanse filologie aan de universiteit van Leuven. Hij debuteerde in 1997 als dichter met Berichten van de Pan American Airlines & C°, een bundel die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Ondertussen heeft hij acht dichtbundels op zijn naam staan, waarvan de recentste, De benen van de hemel, in 2014 gepubliceerd werd. Zijn biografie van Karel van de Woestijne (2010) werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en bekroond met de Essayprijs van de provincie Antwerpen. Het boek was tevens het proefschrift waarmee hij doctor in de Letteren werd (2010, KU Leuven). In 2016 debuteerde hij als romanschrijver met De Slembroucks.

Aanvangsuur: 20 uur.
Na afloop volgt een drink in de salons.
Locatie: Academiegebouw, Koningstraat 18, 9000 Gent.
Toegang: gratis. Reserveren niet noodzakelijk maar wel gewenst. Dit kan telefonisch op +32(0)9 2659340 of met het online-contacformulier.

  Deel deze pagina