Academiegebouw toegetreden tot Netwerk Open Monumenten (Herita)

Sinds kort maakt het Academiegebouw deel uit van het Netwerk Open Monumenten. Dat is een netwerk van monumenten, archeologische sites, landschappen en varend erfgoed over heel Vlaanderen.

{entry_title}

Het netwerk wordt gecoördineerd door Herita, de Vlaamse erfgoedorganisatie. Herita wil jong en oud laten kennismaken met erfgoed, door de deuren van monumenten open te gooien en om te toveren tot plaatsen vol beleving en verwondering. 

Als lid van Herita kan je in alle monumenten uit het netwerk genieten van voordelen en exclusieve activiteiten. Bij de KANTL kunnen Herita-leden rekenen op een verminderde toegangsprijs bij al onze (eigen) activiteiten.

De KANTL is gevestigd in een herenhuis dat in het midden van de 18de eeuw in de plaats kwam van het middeleeuwse 'steen' van de Gentse patriciërsfamilie Damman. Het nieuwe gebouw behield de naam 'Dammansteen' of 'Huis van Oombergen', naar de heerlijkheid die de familie in de 16de eeuw kocht.

Lid worden van Herita kan gratis via herita.be. Meer informatie over alle leden van het Netwerk Open Monumenten vind je hier.

  Deel deze pagina