Huldenummer V&M voor erelid Jan Goossens

Het nieuwe nummer van ons wetenschappelijke tijdschrift Verslagen & Mededelingen is een huldenummer voor ons erelid Jan Goossens.

{entry_title}

Het nummer werd op 16 november 2016 gepresenteerd tijdens een openbare vergadering van onze Academie. Het symbolische eerste exemplaar werd aan de gehuldigde overhandigd.

Jan Goossens, geboren in 1930, was 38 jaar lang werkend lid van de KANTL. Sinds 2014 is hij erelid van ons genootschap. Met dit huldenummer wordt Goossens geëerd om zijn grote verdienste voor de taal- en literatuurwetenschap.

Behalve een verdienstelijk onderzoeker in o.a. de dialectologie, taalgeschiedenis en Middelnederlandse taal- en letterkunde, was Jan Goossens hoogleraar in Leuven. Voordien doceerde hij extra muros in Marburg en nadien was hij hoogleraar in Münster.

De gastredactie van het huldenummer werd waargenomen door KANTL-lid Ann Marynissen. Zij heeft te Leuven bij Goossens gestudeerd, heeft samen met hem gewerkt aan het Leuvense Instituut voor Naamkunde en Dialectologie, en is nu eveneens aan de slag voor de extramurale neerlandistiek, meer bepaald als hoogleraar aan de universiteit van Keulen. Een belangrijk aandeel in de eindredactie had Georges de Schutter, die zowel het reviewproces als de correctierondes in het drukproces heeft begeleid.

Dit dubbelnummer van V&M bevat bijdragen van Jozef van Loon, Amand Berteloot, Theo Janssen & Ann Marynissen, Markus Dekker & Hermann Niebaum, Magda Devos, Roxane Vandenberghe & Annelien Verhelst, en ten slotte van Jacques van Keymeulen.

Het kan voor 24 euro (excl. portokosten) aangeschaft worden op het secretariaat van de KANTL (09/2659340).

  Deel deze pagina