Letterbende krijgt eerste Leesfonds-boekenpakket

Dat wordt op zondag 23 april gevierd met een voorleessessie door Wouter Deprez en een overhandiging van de eerste boekencheque tijdens Vlaanderenleestdag in de KANTL.

{entry_title}

Meer kinderen aanzetten tot lezen, dat is de ambitie van het Leesfonds. Met de campagne 'Elk kind een boek' hoopt het Leesfonds via donaties boekenpakketten voor leesbevorderende organisaties te kunnen financieren. In het najaar van 2022 riep het fonds daarom leesbevorderende organisaties op om zich aan te melden. De respons was enorm: meer dan 450 organisaties beantwoordden de oproep.

De allereerste organisatie die een aanvraag instuurde was de Dendermondse vzw ‘Vergeet de Kinderen Niet!’, die zich al bijna tien jaar inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren in de Denderstreek. De Letterbende is onderdeel van de vzw, een groep geëngageerde kinderen en jongeren die zelf voorlezen tijdens de zomerkampen. Zij zullen op zondag 23 april – naast Vlaanderenleestdag ook Wereldboekendag – een boekencheque ontvangen waarmee ze zelf leesmateriaal kunnen aanschaffen voor hun werking.

Het feestelijk evenement wordt opgeleukt met een geanimeerde voorleessessie van cabaretier en woordkunstenaar Wouter Deprez

Het evenement zal doorgaan in de KANTL van 14u tot 15u30.

  Deel deze pagina