UGent reikt eredoctoraat uit aan Leonard Nolens

De Vlaamse dichter Leonard Nolens (1947) ontvangt vanwege de Universiteit Gent het diploma van doctor honoris causa voor zijn indrukwekkende literaire oeuvre. De uitreiking van dat institutionele eredoctoraat gebeurt op 17 april 2018, na afloop van een feestelijke studienamiddag die aan Nolens en zijn oeuvre is gewijd.

{entry_title}

Zowat alle literaire onderscheidingen met prestige zijn de inmiddels zeventigjarige dichter Leonard Nolens al te beurt gevallen. Op 17 april krijgt hij vanwege de Universiteit Gent nu ook een bijzondere academische erkenning.

De UGent roemt het imposante schrijverschap van Nolens, dat geen lezer onberoerd laat. Naast de culturele betekenis van Nolens’ dichterschap wordt met dit institutionele eredoctoraat het onmiskenbare belang van de poëzie in de wereld van vandaag onderstreept. In het ruim tweehonderdjarig bestaan van de UGent is Leonard Nolens de eerste Nederlandstalige dichter die deze eer te beurt valt.

Deze bijzondere academische onderscheiding wordt uitgereikt na afloop van een symposium dat volledig aan de dichter wordt gewijd.

Het symposium vindt plaats van 14 uur tot 16 uur 30 in de Oude Vismijn in Gent en is een organisatie van de KANTL, Poëziecentrum en de vakgroep Letterkunde (afdeling Nederlands) van de Universiteit Gent.

De uitreiking van het eredoctoraat vindt aansluitend op het symposium plaats in de Oude Vismijn en begint om 17 uur. Deelnemers aan het symposium kunnen zich ook aansluiten voor de uitreiking van het eredoctoraat.

Voor meer info i.v.m. het eredoctoraat kunt u zich richten tot Stephanie Lenoir, persdienst UGent (09 264 82 76).

Inschrijven kan via het secretariaat van de KANTL.

  Deel deze pagina