Boekvoorstelling De Reynaert (VOLZET)

Op 26 mei stelt Frits van Oostrom zijn boek De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk voor in de KANTL. 

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van de Nederlandse middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Maar wat is toch het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook als een moderne roman leest en zoveel heeft betekend voor zovelen?

Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met als doel te laten zien wat deze tekst zo volstrekt uniek maakt voor al die generaties liefhebbers en onderzoekers die met de Reynaert hebben geleefd. 

 

Op vrijdagavond 26 mei om 19u30 wordt De Reynaert voorgesteld in de KANTL. Samen met KANTL-lid Frank Willaert en Rik Van Daele van het Reynaertgenootschap praat Frits van Oostrom over hoe het is om, zoals de ondertitel van het boek luidt, te leven met dit middeleeuws meesterwerk. 

Programma

Welkomstwoord door KANTL-voorzitter Leen van Dijck

Laudatio door uitgever Mai Spijkers van Uitgeverij Prometheus.

Professor Frits van Oostrom verzorgt een korte introductie over de opzet van De Reynaert. 

Daarna gaat de auteur in gesprek met emeritus hoogleraar Middelnederlandse letterkunde Frank Willaert en Dr. Rik Van Daele, secretaris van het Reynaertgenootschap en hoofdredacteur van Tiecelijn - Jaarboek van het Reynaertgenootschap.

Dit alles wordt thematisch ondersteund met voordrachten uit de Middelnederlandse tekst door Frank Willaert.

Aansluitend volgt een feestelijk receptie in de salons, met de mogelijkheid om het boek aan te schaffen bij de boekenstand van boekhandel Walry.

Inschrijven

De toegang is gratis. Inschrijven kan via deze link. De voorstelling is volzet!

 

Over de auteur

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar te Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs, de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen. Zijn meest recente boek, Nobel streven, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.

  Deel deze pagina