Boekvoorstelling: Elias / Winter te Antwerpen (Maurice Gilliams)

De canon is er om te worden bestudeerd én om (opnieuw) te worden gelezen. Daarom geeft de KANTL alvast één van de 51 canonwerken opnieuw uit. Liesbeth Van Melle stelt op 20 november haar wetenschappelijke editie van twee meesterwerken van Maurice Gilliams aan u voor.

Maurice Gilliams was 35 jaar lang lid van de KANTL.
Zowat de helft van die periode stond hij als Vast Secretaris zelfs aan het hoofd van deze academie.
 
Zijn literaire werk spreekt nog altijd sterk tot de verbeelding. Lezers blijven het (opnieuw) ontdekken, en ook schrijvers van vandaag laten zich er nog graag door inspireren.
 
Het bekendste werk van Maurice Gilliams is ongetwijfeld Elias of het gevecht met de nachtegalen. Die korte roman is opgenomen in de literaire canon die op 1 juli 2015 door de KANTL en het VFL werd gelanceerd.
Om te garanderen dat toekomstige lezers van deze klassieker de juiste tekst onder ogen krijgen, publiceert de KANTL een historisch-kritische editie van Elias. In de editie is ook Winter te Antwerpen opgenomen.
 
De uitgave bestaat uit twee delen. Deel 1 omvat de kritische leesteksten van Elias of het gevecht met de nachtegalen en Winter te Antwerpen. Deel 2 bevat het commentaar van de editeur.
 
Op 20 november stellen we het boek graag aan u voor.
 
Programma
  • 17 u. - start van de boekvoorstelling
  • Bert Van Raemdonck (KANTL) heet u welkom
  • Liesbeth Van Melle (editeur) geeft uitleg over de editie
  • Leen Van Dijck (KANTL en Stichting Vita Brevis) licht het belang van Maurice Gilliams als auteur toe
  • Willy Vandeweghe (KANTL) doet een verrassende onthulling
  • 18 u. - receptie in het rode salon van de Academie

De toegang is gratis. Gelieve u vooraf wel even in te schrijven door te bellen of te mailen naar het secretariaat van de KANTL.

Tijdens de receptie is er ook gelegenheid tot aankopen van het boek tegen de introductieprijs van 44 €. Daarna bedraagt de verkoopprijs 49 €.

Het boek kan besteld worden bij het secretariaat van de KANTL, of bij de boekhandel.
Maurice Gilliams. Geen woorden duren zoals het marmer. Elias of het gevecht met de nachtegalen / Winter te Antwerpen. Historisch-kritische editie door Liesbeth Van Melle. Gent, KANTL, 2015. 2 dl. (272, 656 p.)  ISBN 978-90-724-74-94-0

  Deel deze pagina