Lezingenreeks over de literaire canon (3) Carl de Strycker: Hoogtepunten v.d. poëzie uit de canon

Op 7 mei vindt in de KANTL de derde aflevering plaats van een vierdelige lezingenreeks over de literaire canon. Die reeks begint op 23 april met een inleiding door Bert Van Raemdonck.

In 2015 stelden de KANTL en het Vlaams Fonds voor de Letteren een dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur op. Die lijst bevat 50 (+ 1) essentiële werken uit onze literatuur: van Hendrik van Veldeke tot Hendrik Conscience, van Hadewijch tot Hella Haasse.

Hoe en waarom kwam die lijst tot stand? Welke hartverscheurende keuzes zijn er gemaakt om tot die selectie te komen? Wat maakt Vondel en Hugo Claus zo bijzonder dat ze twee keer in de canon voorkomen? Waarom blijft het verhaal van Reinaert de vos na al die eeuwen zo ontzettend grappig en relevant? En welke regels uit de poëzie van Lucebert blijven ook vandaag nog intrigeren en ontroeren?

Al die vragen komen aan bod tijdens een vierdelige lezingenreeks in de KANTL.

Op 7 mei vindt de derde aflevering plaats. Carl de Strycker (directeur van Poëziecentrum) belicht daarin de hoogtepunten uit de poëzie van de canon.

De reeks wordt afgesloten op 21 mei door Luc Devoldere, met een vogelvlucht over de literatuur van de voorbije twee eeuwen: 'Van Max Havelaar tot Hugo Claus'

Praktische info

 

Alle lezingen beginnen om 19.30 uur en eindigen omstreeks 21 uur.

Waar? KANTL | Koningstraat 18, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar vooraf inschrijven is gewenst. Dat kan door te bellen (09 265 93 40) of te mailen naar ons secretariaat. Idealiter doe je dat dan voor de volledige reeks van 4 lezingen, maar je kan er ook voor kiezen om slechts 1 lezing bij te wonen.

  Deel deze pagina