UITGESTELD: Literair reservaat (Kluger Hans): Canon/Kanon

LET OP: VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT DIT EVENEMENT NIET DOOR OP 1 APRIL.

WE ZOEKEN NAAR EEN ANDERE DATUM. MEER NIEUWS HIEROVER VOLGT NOG.

 

Het tijdschrift Kluger Hans organiseert een Literair Reservaat over de canon. De KANTL treedt voor dit evenement op als partner en co-organisator.

Het Literair Reservaat van Kluger Hans is een dierentuin waar auteurs, kunstenaars, critici en denkers van allerlei slag met elkaar in gesprek te gaan. Eenmaal per jaar trekt Kluger Hans de krijtlijnen van een beschermd natuurgebied waarbinnen de aanwezigen hun ding kunnen doen. Zowel gevestigde waarden als jonge hemelbestormers krijgen vrij spel in het Literair Reservaat. Ze worden uitgenodigd om gloedvolle betogen af te steken, teksten tegen het licht te houden en intieme gedachten te delen. Ook het publiek mag daaraan deelnemen.

Het thema van het Literair Reservaat op 1 april 2020 is de literaire canon. Het debat over die canon woedt al lang in de academische wereld, maar recenter sijpelt het thema ook in de publieke opinie door. Hoe gaan auteurs en lezers daar mee om?

Is het verleden een wapen om nieuwe initiatieven af te schieten of een rijk gevuld arsenaal, waarmee we hedendaagse conventies en schijnevidenties te lijf kunnen gaan? Zorgen meesterwerken uit de literaire geschiedenis voor inspiratie of constipatie bij (beginnende) schrijvers? En wie bepaalt hoe dat verleden er juist uitziet of -hoort?

Het Literair Reservaat is een moment van ontmoeting en debat over de letteren in de Lage Landen. We richten de spotlights op de marges van het literair landschap, waarbij we een mix van onbekende, opkomende en gevestigde schrijversnamen laten kennismaken met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers.

Elisabeth Elegeert, Annemarie Estor, Steff Geelen, Robin Kramer, Onias Landveld, Mohamed Ouaamari, Christiaan Ronda, Malika Soudani, Emma van Meyeren en Leen Verheyen brengen tekst en denkstof naar het salon, waarna er ruimte is voor open discussie.

Praktisch

Op 1 april 2020 om 19.30 uur in Bibliotheek De Krook, Gent.

Een evenement van Kluger Hans i.s.m. de KANTL, Creatief Schrijven en De Nieuwe Garde.

Tickets: 12 euro standaardprijs; 7 euro voor studenten, werkzoekenden en personen met een handicap. Gratis voor Kluger Hansabonnees.

Meer info vind je bij Kluger Hans.

  Deel deze pagina