Heeft het Nederlands nog een toekomst? Lunchlezing door Wim Vandenbussche

Tussentaal, chat- en sms-taal, de verengelsing van het onderwijs,... lijken het Nederlands onder druk te zetten. Is dat zo? Is dat erg? Is dat abnormaal? Kortom, hoe vitaal is onze moedertaal? Hoogleraar Nederlandse taalkunde (VUB) en Academielid Wim Vandenbussche geeft de antwoorden.

Academielid Wim Vandenbussche is hoogleraar Nederlandse taalkunde aan de VUB. Naast colleges over de geschiedenis en de sociolinguïstiek van het Nederlands doceert hij algemene taalkunde en variatielinguïstiek. Zijn onderzoek is gericht op de historische sociolinguïstiek, en in het bijzonder op de sociale geschiedenis van het Nederlands in de 18de en 19de eeuw; ook taalplanning en taalvariatie behoren tot zijn interessesfeer.

(Wim Vandenbussche (c) Studio Claerhout)

Deze lunchlezing in het kader van de Week van het Nederlands is de start van een reeks waarin taalkundige Academieleden hun vakkennis delen met een breed publiek.

 

Praktisch

Donderdag 8 oktober 2020 | 12.30 - 13.15 u.
KANTL, Koningstraat 18, 9000 Gent

De toegang is gratis. Reservatie is verplicht via secretariaat@kantl.be of 09 2659340. Geef het aantal gewenste tickets door met vermelding van de namen die tot uw bubbel behoren. Tijdens de lezing is het dragen van een mondmasker verplicht.

Lees hier enkele belangrijke afspraken voor een veilig bezoek aan de KANTL.

Er is ook mogelijkheid om de lezing digitaal te volgen. Meldt u hiervoor aan via secretariaat@kantl.be. We bezorgen u dan een uur voor de lezing een link die toegang geeft tot de livestream.                            

  Deel deze pagina