Rondleidingen in de KANTL op Erfgoeddag

Kom op Erfgoeddag naar de KANTL en geniet van een rondleiding door ons schitterende Academiegebouw.

Op zondag 24 april 2022 is het Erfgoeddag, het jaarlijks terugkerende toonmoment voor de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel waarbij het roerend en immaterieel erfgoed centraal staat. Erfgoeddag wordt georganiseerd door FARO en zet voor deze editie het onderwijs in de kijker. 

Ook de KANTL opent - letterlijk - haar deuren op Erfggoeddag en biedt een drietal rondleidingen door haar gebouw aan. De Academie is immers gevestigd in een monumentaal achttiende-eeuws herenhuis dat ontworpen werd door de bekende Gentse rococoarchitect David 't Kindt en dat door zijn lange geschiedenis tal van wetenswaardigheden herbergt over literair erfgoed, schrijverschap, onderwijs en taal- en literatuurwetenschap.

Om de rondleiding in goede banen te leiden en elke ruimte in het gebouw van een dosis geschiedkundige en anekdotische stoffering te voorzien, zal de KANTL haar meest bevlogen personeelslid inschakelen. Met de gedetailleerde gids van auteur en KANTL-lid Leen Huet in de hand, het boekje dat enkele jaren geleden door de Academie werd uitgegeven en dat de basis voor de rondleiding zal vormen, wordt dit vast een onvergetelijke ervaring.

  Deel deze pagina