Leesfonds

Wij vinden dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een omgeving vol boeken. Kinderen die boeken lezen, verbeteren fors hun onderwijskansen, vergroten sterk hun kansen voor hun latere loopbaan, en verrijken hun kennis, hun woordenschat, hun empathie. Met andere woorden: de samenleving heeft boekenlezers nodig!

Elk kind een boek

​Met zijn ambitieuze pilootproject 'Elk kind een boek' wil het Leesfonds, dat in 2022 werd opgericht in het kader van het Leesoffensief, als een vallend dominosteentje iets op gang brengen, en meewerken aan een rijke leesomgeving voor elk kind. 

We ondersteunen tientallen organisaties met een hart voor lezen in heel Vlaanderen bij de aankoop van leesmateriaal, en brengen hen in contact met leesbevorderingsexperten. Welzijnsorganisaties, initiatieven binnen het jeugdwerk, scholen, vrijwilligers... 

Dankzij onze pakketten kunnen ze duizenden kinderen vaker en beter omringen met boeken. Zo geven we lezen weer een centrale plaats in het leven van kinderen, en werken we samen aan hun toekomst.

Elke gift is welkom

Het Leesfonds is voor de financiering van de boekenpakketten volledig afhankelijk van giften

Als u ook overtuigd bent van de onschatbare waarde van lezen voor de toekomst van onze kinderen, kunt u met een bijdrage (ter waarde van een boek, een boekenpakket, een bibliotheek?) aan het Leesfonds mee een wezenlijk verschil maken. Elke euro die het Leesfonds van bedrijven, sponsors en burgers ontvangt, wordt geïnvesteerd in leesbevordering.

Via een rechtstreekse storting op BE19 0910 2262 8412 kunt u ook een (domino)steentje bijdragen; dan zorgen wij er ook voor dat uw gift bij een geweldig initiatief terechtkomt.

Contact

Alle informatie op www.leesfonds.be

Heeft u een vraag of wil u ons een voorstel doen? Mail dan naar info@leesfonds.be.