2084 - De toekomst is hoopvol

Tien literaire auteurs uit Vlaanderen en Nederland schrijven een hoopvol kort verhaal over de toekomst: Annelies Verbeke, Ish Ait Hamou, Simone Atangana Bekono, Rebekka de Wit, Arnon Grunberg, Auke Hulst, Jens Meijen, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit en Fiep van Bodegom.

{entry_title}

Het project 2084 - De toekomst is hoopvol biedt een artistiek antwoord op een pessimistisch maatschappijbeeld. Het is een stimulans voor het creëren van positieve toekomstverhalen.

In ontwrichtende tijden waarin apocalyptische geluiden domineren, zijn positieve klanken revolutionair. Ze zaaien hoop, en hoop geeft kracht om te veranderen.

De verhalen worden gebundeld in een publicatie die uitkomt in september 2021, uitgegeven door Vrijdag. In het najaar zullen er twee presentatiemomenten plaatsvinden, bij deBuren en De Krook, in aanwezigheid van enkele auteurs.

Dit is een project van Greentrack Gent in samenwerking met Bibliotheek De Krook, deBuren, de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren, Pulse Transitienetwerk Cultuur, Jeugd, Media, Uitgeverij Vrijdag en de Vakgroep Letterkunde en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Gent. 2084 - De toekomst is hoopvol krijgt financiële steun van de Vlaamse Overheid.

Foto: Eva Peeters

  Deel deze pagina