Praat mee over de literaire canon tijdens de eerste debatmiddag van het Canonfestival

Wat is de status van de literaire canon anno 2022? Zo’n tweeduizend literatuurliefhebbers bogen zich over dit soort vragen in de Canonenquête 2022. De resultaten zijn voer voor discussie. Praat hierover mee op 7 oktober tijdens een debatmiddag in de KB.

{entry_title}

Wat is de status en inhoud van de literaire canon anno 2022? Zo’n tweeduizend literatuurliefhebbers vulden de Canonenquête 2022 in en bogen zich over deze en andere vragen rond de canon. De resultaten zijn voer voor een boeiende discussie. Op vrijdag 7 oktober 2022 trappen we daarom het Canonfestival af met een debatmiddag in de KB in Den Haag. Het belooft een prikkelende middag te worden vol frisse perspectieven en levendige discussies, waarbij iedereen van harte welkom is.

Onder vakkundige leiding van KANTL-erelid Frits van Oostrom zullen experts vanuit verschillende perspectieven een eerste reactie geven op de resultaten van deze enquête en hierover met het publiek in debat gaan. Wat betekenen de uitkomsten voor onderwijspraktijk en leesbevordering? En hoe vindt de canon de weg naar de lezer via uitgeverijen, digitalisering en musea? 

Bekijk het volledige programma hier.

Wil je erbij zijn? Deelname is gratis, maar i.v.m. de catering vragen we je, liefst voor 16 september, je komst te bevestigen via aanmelden@kb.nl onder vermelding van Debatmiddag canon 2022.
Datum: 7 oktober 2022, 13.00-17.30, aansluitend receptie
Locatie: KB, Den Haag

  Deel deze pagina