Eind januari verlaat Bert Van Raemdonck de KANTL. Judith Van Doorselaer wordt ad-interimdirecteur

Bert Van Raemdonck kwam in oktober 2000 bij de Academie terecht als wetenschappelijk medewerker van het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie. Na heel wat projecten en omzwervingen (zowel binnen als buiten de Academie) werd hij in 2016 algemeen coördinator en in 2018 directeur van de KANTL.

{entry_title}

Bert maakte – samen met zijn team en gesteund door het KANTL-bestuur – van de KANTL meer dan ooit een ‘open huis’ van taal en literatuur waar schrijvers, studenten, onderzoekers en een steeds groter wordend publiek zich thuis kunnen voelen. Hij gaf ook het canonproject mee vorm, waarmee de KANTL ons literair erfgoed voor het voetlicht brengt. 

Bert kiest er nu voor om afscheid te nemen van de KANTL. ‘Ik heb nog geen concrete plannen, maar ik kijk ernaar uit om na januari 2021 op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Wat ik hierna ook ga doen of waar ik ook mag belanden, mijn liefde voor taal en literatuur blijft uiteraard erg groot. Het stelt mij intussen volkomen gerust dat de KANTL in de zeer goede handen van Judith Van Doorselaer zal zijn’.

Judith kwam in het begin van 2019, na acht jaar in de uitgeverswereld te hebben gewerkt, het team van de KANTL versterken. Daar groeide ze snel uit tot een onmisbare kracht. Ze neemt voor nog onbepaalde tijd de taken van Bert over en zal met haar expertise, enthousiasme en grote werkkracht de KANTL door een lopend transitieproces leiden.

‘Bert is niets minder dan een inspirator geweest, voor ons allemaal. Zijn vertrek in januari zal een behoorlijke krater slaan. Toch zullen we de komende maanden scherpstellen op wat er vóór ons ligt, en dat is gelukkig heel wat moois. Ik zal me, samen met het mij zeer dierbare KANTL-team en in overleg met het bestuur en het genootschap, ten volle inzetten om de onverminderd ambitieuze plannen van de KANTL te verwezenlijken.’

 

Foto Bert: © Michiel Devijver

  Deel deze pagina