Herbeleef het Colloquium Virginie Loveling op YouTube en in Verslagen en Mededelingen

Duik opnieuw in de wereld van Virginie Loveling dankzij de YouTube-opnames van de lezingen en het aankomende themanummer in ons tijdschrift.

{entry_title}

Loveling op YouTube

Op zaterdag 2 december 2023 organiseerde de KANTL op initiatief van Annelies Verbeke, Anne Marie Musschoot en Piet Couttenier een inspirerend colloquium gewijd aan Virginie Loveling. Tijdens deze boeiende dag belichtten vooraanstaande wetenschappers het werk, de studie en de blijvende betekenis van deze opmerkelijke auteur, en in de namiddag deelden hedendaagse schrijvers hun inzichten over de invloed van Loveling op hun eigen werk.

De volledige opnames van deze studiedag zijn nu beschikbaar op ons YouTube-kanaal. Of je nu de sessies hebt gemist of ze opnieuw wilt beleven, je kunt alle lezingen nu integraal bekijken.

Bekijk hieronder de video's of klik hier.

Loveling in Verslagen en Mededelingen

Binnenkort verschijnt in ons tijdschrift Verslagen & Mededelingen ook een themanummer dat de wetenschappelijke lezingen van het colloquium bundelt, met daarnaast een speciaal artikel over de Lovelingreceptie in Oost-Europa.

Hou de website van V&M in de gaten!

Loveling in podcasts

Recent lanceerde de vakgroep letterkunde aan de UGent een podcast-reeks over de relatie tussen Gentse literatuur en rebellie, met een aflevering die onder meer gewijd is aan Virginie Loveling. Journalist Marieke Martens gaat over Loveling in gesprek met professor Lars Bernaerts, KANTL-lid en auteur van het boek Rebellie in de Gentse letteren
De aflevering is te beluisteren via Spotify, maar je kunt daarnaast ook de stad in trekken op zoek naar sporen van die rebellie in de Gentse straten. Bij elke aflevering vind je een wandelroute die je langs de plekken voert die in de podcast worden besproken. Meer informatie vind je hier

En tot slot: wie podcasts zegt, zegt Fixdit. De allereerste podcast van dit schrijverscollectief was aan niemand minder dan Virginie Loveling en diens roman Een revolverschot gewijd. Podcast én lesmateriaal zijn hier te vinden.

 

Het Colloquium Virginie Loveling kwam tot stand met de steun van Stad Gent en Cultuur Gent.

  Deel deze pagina