Het kruim van de Nederlandstalige literatuur verzameld in één boek

Leraren, studenten, bibliothecarissen, leden van leesclubs en andere lezers en liefhebbers van onze letteren kunnen sinds vandaag hun hart ophalen aan een gloednieuwe canonbloemlezing, gepubliceerd door de KANTL in samenwerking met Uitgeverij Vrijdag.

{entry_title}

De canon

Waar komt onze literatuur vandaan? Wat is ons literaire verleden? De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (KANTL) selecteerde dit jaar 50+1 hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur die hun eeuwige schoonheid hebben bewezen. Deze canon is geen in beton gegoten inventaris van zogenaamd verplichte literatuur, geen stenen tafel voor de eeuwigheid. Het is een gids, een inspiratie, een leidraad.

Het boek

De KANTL publiceert in samenwerking met Uitgeverij Vrijdag een bloemlezing met 50 heldere teksten over de canonauteurs en hun werken, en met meer dan 100 prachtige fragmenten. 

Het boek neemt de lezer mee op tocht door de Nederlandstalige literatuur van de middeleeuwen tot nu, langs de Minneliederen van Hendrik van Veldeke, Lucifer van Joost van den Vondel en De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. Deze canonbloemlezing omspant zowel poëzie, proza als theater.

Dwaal en verdwaal in de schatkist die onze literatuur is.

 

 

De canon van de Nederlandstalige literatuur - De 50+1 mooiste literaire werken

Vormgegeven door Dooreman

9789460019142, 288 pagina's, 29,95 €

Verschijningsdatum: 17 november 2020

Het boek kan worden besteld via de webshop van Uitgeverij Vrijdag en is verkrijgbaar in de boekhandel.

  Deel deze pagina