De vriendschap tussen F.A. Snellaert en J.A. de Laet (1838-1871). Het belang van de groeipolen Gent en Antwerpen in de Vlaamse Beweging

De vriendschap tussen F.A. Snellaert en J.A. de Laet (1838-1871). Het belang van de groeipolen Gent

Deprez, Ada

Literaire tekstedities en bibliografie├źn
2009
ISBN 978-90-72474-78-0
€ 10
  Bestel
De correspondentie Snellaert-De Laet is voor de geschiedenis van de Vlaamse Beweging een zeer waardevolle bron met tal van gegevens voor de cruciale periode van toch bijna vier decennia van de jonge Belgische staat. Aan bod komen onder meer: de spellingskwestie, de diverse petitionnementen ter bevordering van het Nederlands en de persoonlijke, niet altijd even vriendschappelijke relaties tussen de 'groten' uit de toenmalige Vlaamse letterkunde, zoals J.F. Willems, H. Conscience en P.F. van Kerckhoven. Die gegevens betreffen overigens niet alleen de 'groeipolen Gent en Antwerpen', zoals het in de ondertitel van de correspondentie luidt en waartussen de spanning van 'Vlaamsgezindheid' vaak te snijden is, maar betreffen ook de regio's Brussel en Leuven.
Bestel deze publicatie

Vul onderstaand formulier in zodat wij de publicatie van uw keuze kunnen opsturen. Wij houden u op de hoogte van de verzending.