tijdschriften

Verslagen & mededelingen

Verslagen & Mededelingen is een wetenschappelijk tijdschrift voor de studie en de bevordering van de Nederlandse taal- en letterkunde. Dit blad werd opgericht in 1887.

V&M focust op de Nederlandse taal- en literatuurstudie in al haar facetten. Het tijdschrift publiceert zowel originele artikelen die afgeronde onderzoeksresultaten presenteren, als theoretische en methodologische bijdragen aan de respectieve vakgebieden. V&M brengt geregeld ook themanummers en nodigt daarvoor gastredacties uit.

Peer reviewed

Verslagen & Mededelingen is een peer reviewed tijdschrift. V&M publiceert in de forumtaal van de Neerlandistiek, die ook de internationale taal is van de neerlandistiek (bv. op IVN-congressen). In V&M kunt u ook langere bijdragen kwijt.

Open Access

Vanaf jaargang 2011 wordt het blad ook in Open Access ter beschikking gesteld, op http://www.verslagenenmededelingen.be.

Alle informatie over publiceren in V&M vindt u hier

Kernredactie

De samenstelling van de kernredactie en de redactieraad vindt u hier.

Bestellen

Jaarlijks verschijnen er twee afleveringen van Verslagen & Mededelingen. Er worden steeds twee afleveringen gebundeld in één band. De prijs voor één dubbelnummer is 30 euro, exclusief verzending.

Verkenningen
 • tijdschriften
  Verkenningen 1
  'Dubbelkunstenaars'
  2012
 • tijdschriften
  Verkenningen 2
  'De Academie en het Nederlands in verleden, heden en toekomst'
  2013
 • tijdschriften
  Verkenningen 3
  'Een schone gevel met zijn sieraden en wat zich daarachter bevindt'
  2016
 • tijdschriften
  Verkenningen 4
  'Door de mazen van het net'
  2017
Bestel een publicatie

Vul onderstaand formulier in zodat wij het tijdschrift van uw keuze kunnen opsturen. Wij houden u op de hoogte van de verzending.