schrijversresidentie

Sinds 2015 vinden Vlaamse auteurs ook in eigen land een schrijversverblijf waar ze ongestoord kunnen werken. Ze kunnen in het Streuvelshuis in Ingooigem verblijven, een werkplek huren in Passa Porta (Brussel) of (vanaf 2017) een plek zoeken in Theater Zuidpool (Antwerpen). Maar ze kunnen ook terecht bij ons, in de KANTL (Gent).

Unieke schrijversresidentie

Wil je je als schrijver even uit het dagelijkse gewoel terugtrekken om je in alle rust op het schrijven te kunnen concentreren? Dan ben je welkom in de aangename torenkamer van de KANTL. Je kan er tijdens de kantooruren terecht om te schrijven en hebt ondertussen zicht op heel Gent. Hieronder vind je een paar praktische gegevens.

Voor wie?

Staat open voor Vlaamse auteurs van alle literaire genres.

Voorwaarden

Je hebt minstens één literair werk gepubliceerd bij een professionele uitgeverij (voor toneelauteurs: minstens één stuk bij een professioneel gezelschap; voor scenaristen: minstens één ‘auteursfilm’). Auteurs worden aanvaard volgens het first come, first served principe en verbinden zich ertoe respectvol om te gaan met de geboden infrastructuur en omgeving.

Duur

Minimum 1 werkweek, zonder overnachtingen, tijdens kantooruren.

Periode

Het hele jaar door, behalve in de kerstvakantie en tijdens de Gentse Feesten.

Kosten

Het verblijf in onze torenkamer is gratis. Alleen voor extra logistieke ondersteuning (laptop, printer enz.) kan er een kleine bijdrage worden gevraagd.

       

 

Meer informatie of een aanvraag indienen?

Wil je graag meer informatie? Of wil je meteen een aanvraag indienen om in het Torenpaviljoen te komen werken?

Neem dan contact met ons op, telefonisch (09/265.93.40) of via e-mail.

Wil je meer weten over de andere schrijversverblijven in ons land? Bezoek de website van Passa Porta.