Boekpresentatie ‘Canon van de Nederlandse poëzie’ (Paul Claes)

Deze nieuwe bloemlezing van de Nederlandse poëzie bestaat uit honderd gedichten die gegrift staan in ons collectieve geheugen.

Dit boek is twee boeken in één: een canon en een commentaar. Als canon is het een exemplarische bloemlezing, als commentaar een kritische lezing van gedichten uit de Lage Landen. Het commentaar is niet bedoeld om het leesplezier te bederven, maar om het te verdiepen. De toelichting combineert oud en nieuw: bevindingen van voorgangers en eigen vondsten van de auteur.

Voor leken biedt deze bloemlezing een eerste houvast, voor liefhebbers een betrouwbare leidraad, voor kenners een nieuwe kijk op de oude canon.

Dichter, romancier, essayist, vertaler en bloemlezer Paul Claes (1943) is een van de vruchtbaarste en veelzijdigste auteurs van de Lage Landen. Hij promoveerde tot doctor in de letteren met een proefschrift over Hugo Claus en doceerde aan de universiteiten van Nijmegen en Leuven.

‘Claes ontpopte zich tot Mister Canon met zijn ‘Lyriek van de Lage Landen’ waarin hij 1000 jaar Nederlandstalige poëziegeschiedenis voorbeeldig becommentarieert’ – Frank Hellemans


Op 17 juli om 17u00 wordt dit boek gepresenteerd als onderdeel van Zomerlief gaat vreemd, het literaire luik van het Trefpuntfestival. Auteur Paul Claes gaat in gesprek met Anneleen De Coux, o.a. redactielid van Poëziekrant.

Muzikale ondersteuning is er van een gelegenheidsgroep, met daarin violist Wouter Vandenabeele (bekend van o.a. Ambrozijn en Olla Vogala), zangeres Elly Aerden (Zefiro Torna) en gitarist Jeroen Knapen.

(copyright foto Wouter Vandenabeele - Sammy Van Cauteren)

Praktisch

Maandag 17 juli vanaf 17u

KANTL -  Koningstraat 18 - Gent

De inkom is GRATIS. Inschrijven kan via deze link.

  Deel deze pagina