Zomerlief gaat vreemd

Je leest het goed! Na 40 intieme gesprekken en 5 jaar feestelijke trouw besluit Literair Zomerlief vreemd te gaan.

De vertrouwde stek in de KANTL wordt tijdens de Gentse Feesten in juli 2023 opengesteld voor Gentse literaire organisatoren van diverse pluimage. Verwacht je aan woorden en klanken in vele gedaanten. Het startuur blijft 17u; wij zorgen voor een bar. Literair aperitieven zal zelden zo opwindend zijn. 

Voor het eerst staan er ook een aantal namiddagsessies voor een jonger publiek op het programma.

PROGRAMMA

Za 15/7

17u: MURMURES: Woord- en muziekfestival waar klanken versmelten (Onversterkt. vzw)

MURMURES zijn unieke, akoestische performances op zoek naar een kruisbestuiving tussen muziek en woordkunst o.b.v. Pieter Mortier en Hanna Desmet. Met Dominique De Groen, Mattijs Deraedt, Simon Raman, Natan Goessens, Viktor Perdieus, e.a.

 

 

Zo 16/7

17u: Literaire Schurft  #Throwback (Kluger Hans)

Kluger Hans, literair tijdschrift voor opkomend talent, biedt al jaren ruimte aan beginnende schrijvers die nadien al eens een sterk debuut uitbrengen. Tijdens deze GF-editie van onze Literaire Schurft ontdek je enkele van de namen die wij al publiceerden voordat ze bekend werden: Babeth Fonchie Fotchind, Betül Sefika, Anneleen Van Offel en Dimitri Antonissen komen literair aperitieven in de KANTL.

 

 

Ma 17/7

15u – 15u30 – 16u: Leesfeest in de Tapijtenzaal: geniet samen met je kinderen (+4) van zinderende verhalen (Willemsfonds)

Laat je betoveren door mooie verhalen en geniet samen met je kinderen van een unieke belevenis in de tapijtenzaal van de KANTL. Onze getalenteerde voorlezers nemen je mee naar een andere wereld en verrassen je met prachtige avonturen. Mis het niet! (doelpubliek: 4 - 6 jaar)

 

 

 

17u: Boekpresentatie ‘Canon van de Nederlandse poëzie’.  (Poëziecentrum)

Boekpresentatie Canon van de Nederlandse poëzie, waarbij auteur Paul Claes in gesprek met Anneleen De Coux zal ingaan op de selectie van zijn monumentale canon. Met voorleesmomenten en muzikale ondersteuning door o.a. Wouter Vandenabeele, Elly Aerden en Jeroen Knapen.

 

 

Di 18/7


15u: Wervelende Woorden – workshop poëzie (voor kinderen van 8 tot 12 jaar) (Willemsfonds & Poëzie verbindt)

Ontdek samen met jouw kind de magische wereld van de poëzie tijdens een workshop met Nerkiz Şahin. Laat je woorden dansen op wervelende ritmes en wie weet welk prachtig verhaal of gedicht jullie samen creëren. Schrijf je snel in en ontdek het plezier van poëzie!

 

 

17u: LostWords (LostWords)

LostWords is een plek die mensen die zich ongehoord voelen samenbrengt tijdens een vrij podium. Het creëert ruimte om verloren woorden, die zelden worden gedeeld of gehoord, toch te kunnen delen en te beluisteren. Het delen kan in de vorm van slam, poëzie, voordracht, muziek, ...

 

 

 

Wo 19/7

15u – 15u30 – 16u: Leesfeest in de Tapijtenzaal: geniet samen met je kinderen (+4) van zinderende verhalen (Willemsfonds)

Laat je betoveren door mooie verhalen en geniet samen met je kinderen van een unieke belevenis in de tapijtenzaal van de KANTL. Onze getalenteerde voorlezers nemen je mee naar een andere wereld en verrassen je met prachtige avonturen. Mis het niet! (doelpubliek: 4 - 6 jaar)

 

 

17u: Ampersand. Literatuur voor iedereen, verhalen van overal (Avansa, Boekhandel Limerick, De Centrale, PEN Vlaanderen, Relaas, Vermeylenfonds en Willemsfonds.)

 Tijdens deze speciale feesteditie focussen we op Gent. Onder andere 'de man die zijn haar kort liet knippen', Herman Brusselmans, en 'de man achter de alomtegenwoordige Trefpunt-affiches', Arno Van Vlierberghe, staan op het programma.

 

 

Do 20/7

17u: Vriendenslam (Vermeylenfonds, Loeke Vanhoutteghem)

Poetry Slam x Vriendenmatch = Vriendenslam. Een wedstrijdje slammen gewoon voor het plezier, voor de poëzie en voor de scène.                                                                                                                                                                                                 

 

Vr 21/7

15u: Twee duiven met een boon: Joke Van Leeuwen (Vermeylenfonds)

Het Vermeylenfonds trakteert jong en oud op twee programma's in het kader van de Boon voor literatuur. Om 15u is Joke van Leeuwen te gast bij Melissa Giardina.

 

 

 

 

17u: Twee duiven met een boon: Geert Buelens (Vermeylenfonds)

Het Vermeylenfonds trakteert jong en oud op twee programma's in het kader van de Boon voor literatuur. Om 17u is de winnaar van de Boon-literatuurprijs voor fictie en non-fictie, Geert Buelens, de gast van Melissa Giardina.

 

Za 22/7

17u: Luister; wanneer de stilte spreekt… (Alt. Djazz'n) 

WIJZIGING VAN HET PROGRAMMA!!

Jongleur Alexandra, dichteres Emma en theaterspeler Mil brengen elk het beste wat hedendaags Nederlands te bieden heeft.
Wij verwachten u komende zaterdag in groten getale en in kerkelijke stilte.
Zeg het voort, maar niet te luid! Shh...

Alexandra Van Laeken (proza) - 17.15 uur
Emma Durant (poëzie) - 18.00 uur
Mil Sinaeve (theater) - 19.00 uur

  Deel deze pagina