KANTL op YouTube

De KANTL organiseert lezingen, studiedagen, colloquia, boekvoorstellingen, enz. Als daar filmpjes van bestaan, dan vindt u die op ons YouTube-kanaal. U vindt er ook videofragmenten van prijsuitreikingen, en filmpjes waarin schrijvers, wetenschappers en andere lezers vertellen over hun favoriete werk uit de literaire canon.

Een greep uit ons aanbod:

Peter Theunynck praat met Frank Willaert over zijn nieuwe monografie 'Het Nederlandse liefdeslied in de middeleeuwen'. Bekijk hier het literaire salon:
 

Luc Devoldere praat met Patrick Lateur over 'Herderszangen', zijn vertaling van Dante's 'Egloge'. Beijk hier het literaire salon:

Lut Missinne praat met Joke van Leeuwen over haar nieuwste roman 'Mijn leven als mens'. Bekijk hier het literaire salon:

Annelies Verbeke praat met Geert Buelens over zijn nieuwe bundel 'Ofwa'. Bekijk hier het literair salon:

 
 
Peter Theunynck praat met Annelies Verbeke over haar verhalenverhalenbundel 'Treinen en kamers'. Bekijk hier het literair Salon:
 
 
'Hoe gaat hedendaagse literatuur om met het aloude thema van de historische herinnering?' Bekijk de najaarslezing van Stefan Hertmans:
 

 

'Over paarden, liefde en hoogmoed. Allegorische intertekst en mystagogie in het negende lied van Hadewych.' Veerle Fraeters doet verslag van haar lopend onderzoek:

 

'Kinderen evacueren in oorlogstijd, het klonk als een goed plan.' Bekijk de boeiende lezing van KANTL-lid Anne Provoost op onze Gezamenlijke Vergadering met KVAB:

 

Bekijk hier de uitreiking van de vierjaarlijkse Prijs van de KANTL voor Proza aan Jeroen Olyslaegers, op 21 oktober 2020 in Zurenborg:

 

Waar houden de KANTL-leden zich mee bezig tijdens hun quarantaine? U hoort het in onze quarantainereeks:

Deze en alle andere quarantainefilmpjes van KANTL-leden kunt u bekijken via het YouTube-kanaal van de KANTL.

 
Waarom houdt Erik Vlaminck zo van Richard Minne? Wat vindt Jeroen Theunissen zo bijzonder aan Elckerlyc? Ontdek het in deze speellijst: