KANTL-prijzen voor Thijs Lijster en Tom Verschaffel

De grote vlucht inwaarts van Thijs Lijster is bekroond met de Essayprijs van de KANTL.

Voor De weg naar het binnenland ontvangt Tom Verschaffel de Leonard Willemsprijs voor de studie van oudere taal, literatuur en cultuur.

{entry_title}

Afwisselend voor proza, podiumteksten, essay en poëzie reikt de Academie elk jaar een literaire prijs uit. In 2018 bekroont ze De grote vlucht inwaarts: essays over cultuur in een onoverzichtelijke wereld van Thijs Lijster (De Bezige Bij, 2016). Vorige laureaten van de Essayprijs van de KANTL waren Eric de Kuyper en Stefan Hertmans.

Naast haar literaire prijs reikt de KANTL ook elk jaar een wetenschappelijke prijs uit. Dit jaar is dat de Leonard Willemsprijs voor de studie van de oudere taal, literatuur en cultuur. Tom Verschaffel is de laureaat van 2018. Hij ontvangt de prijs voor De weg naar het binnenland (Bert Bakker, 2016), een geschiedenis van de literatuur uit de achttiende eeuw in de Zuidelijke Nederlanden. Vorige laureaten waren Herman Brinkman en Helmut Tervooren.

De prijzen van de KANTL hebben een waarde van 5.000 euro. Ze worden gefinancierd door samengevoegde fondsen uit schenkingen en legaten.

Thijs Lijster en Tom Verschaffel ontvangen hun prijs op 17 oktober in het Academiegebouw in Gent, tijdens de jaarlijkse openbare vergadering van de KANTL.

  Deel deze pagina