Leen van Dijck is de nieuwe voorzitter van de KANTL

Leen van Dijck is op 1 januari 2019 voorzitter geworden van de KANTL.

{entry_title}

Leen van Dijck werd in 2013 door de KANTL als lid verkozen. In 2017 trad ze toe tot de Raad van Bestuur en in 2018 werd ze ondervoorzitter. Sinds 1 januari 2019 is Leen Van Dijck onze nieuwe voorzitter.

Met de invoering van een nieuw decreet werd de termijn voor het voorzitterschap van de KANTL recent aanzienlijk uitgebreid. Terwijl die termijn traditioneel tot slechts één jaar beperkt bleef, werd het voorzitterschap verlengd tot een periode van vier jaar. Nadien is er een herverkiezing voor een nieuwe termijn mogelijk.

Leen van Dijck was meer dan twintig jaar lang directeur van het Letterenhuis, waar ze medio 2018 met pensioen ging. Ze publiceerde o.m. over Van Nu en Straks, Maurice Gilliams, Willem Elsschot en Ivo Michiels, en ze was ook voorzitter van het Hugues C. Pernathfonds, de Stichting Vita Brevis en het Boekenoverleg. In 2013 ontving ze de Parnassusprijs van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

Als voorzitter van de KANTL volgt ze Frank Willaert op, die vanaf januari 2019 als ondervoorzitter optreedt.

De leden, het bestuur en het personeel van de KANTL zijn Frank Willaert bijzonder dankbaar voor zijn uitstekende werk, en kijken ernaar uit om tijdens de komende jaren met Leen van Dijck op volle zee te varen.

De KANTL voert al enige tijd een vernieuwingsoperatie door. Met onze nieuwe kapitein gaan we de toekomstige uitdagingen met plezier en vertrouwen tegemoet.

  Deel deze pagina