Dirk Geeraerts nieuw bestuurslid

De KANTL bedankt afscheidnemend bestuurslid Wim Vandenbussche voor zijn vele verwezenlijkingen, en verwelkomt Dirk Geeraerts als nieuw lid van het bestuursteam. 

{entry_title}

De leden, het bestuur en het personeel van de KANTL zijn Wim Vandenbussche bijzonder dankbaar om zeven jaar lang op zeer bevlogen wijze meegebouwd te hebben aan dit mooie huis voor de taal. Hij geeft de fakkel nu door aan Dirk Geeraerts, die lid is van de KANTL sinds 2003 en recent verkozen werd tot nieuw bestuurslid.

Dirk Geeraerts (°1955) is emeritus hoogleraar taalkunde aan de Universiteit van Leuven. Hij studeerde Germaanse talen (Nederlands en Engels) en behaalde tevens een bachelordiploma Wijsbegeerte. Hij promoveerde in 1981 aan de Universiteit van Leuven. Van 1977 tot 1985 werkte hij bij het Instituut voor Nederlandse Lexicologie in Leiden. Na een intermezzo bij de afdeling Nederlands van de Universiteit Leiden doceerde hij van 1986 tot 1993 Nederlandse taalkunde op de campus van de Universiteit Leuven in Kortrijk. Vanaf 1993 doceerde hij theoretische taalkunde in Leuven, waar hij in 2000 de onderzoeksgroep Quantitative Lexicology and Variational Linguistics oprichtte. In oktober 2021 ging hij met emeritaat. 

  Deel deze pagina