KANTeLing 2017: Bob Dylan en Guido Gezelle

Een zingende dichter en een dichtende zanger staan centraal tijdens KANTeLing 2017.

Op 5 juli 2017 vindt in Veurne de derde editie van KANTeLing plaats.

KANTeLing is een fantasierijk feest van taal, literatuur en wetenschap in en rond het idyllische kasteel Beauvoorde.

De centrale figuren van deze editie zijn Guido Gezelle en Bob Dylan.

Songs van Bob Dylan waaien krinklend winklend mee met de West-Vlaamse wind. Gedichten van Guido Gezelle rollen all along de kasteeltoren.

Programma

Delphine Lecompte confronteert gedichten van Guido Gezelle met haar eigen werk.

Els Moors, de nieuwe Dichter des Vaderlands, doet hetzelfde, maar dan helemaal anders.

Luc Devoldere, hoofdredacteur van Ons Erfdeel en fervente Dylan-fan, draait vinyl en belicht onbekende facetten van his bobness.

Piet Couttenier doet u lezen, herlezen en lezen nóg van het schrijverke Guido Gezelle.

Vertalers en podiumdieren Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes overtuigen u voor eens en altijd van de literaire waarde en kracht van Bob Dylan.

Er is ook veel muziek!

Rijnbaart, producer van hip-hop en elektronische muziek, laat zijn liefde voor poëzie en computerklanken los op de rhymes van Bob Dylan en Guido Gezelle.

Tijdens het slotfeest nemen de Slovaakse Gentenaars Martin Balogh & The Gypsy Devils u mee langs diverse tradities van de Romamuziek. Hongaarse czárdás, Andalusische flamenco, composities van Django Reinhardt, en - wie weet - Bob Dylan.

Praktisch

Waar? In en rond kasteel Beauvoorde. Wulveringemstraat 10 - 8630 Wulveringem (Veurne).

Wanneer? Woensdag 5 juli 2017. Programma van 14u30 tot 17u - Slotfeest tot 18u30.

Tickets in voorverkoop kosten €8 of €6 (voor leden van de VLAST en Herita, voor werkzoekenden, studenten, gepensioneerden, -26 en +65). Tickets aan de kassa kosten altijd €10.

Bestel je tickets hier online.

BEREIKBAARHEID

Met de auto: gps-coördinaten Wulveringemstraat 10 Veurne (niet Beauvoorde!)
Openbaar vervoer: met de trein reis je tot in Veurne, van waaruit de belbus Veurne Zuidwest (57)  je rechtstreeks naar Kasteel Beauvoorde rijdt. De belbus kan gereserveerd worden via telefoonnummer 059  56 52 56. Reserveren kan UITZONDERLIJK pas vanaf 26 juni 2017 voor verplaatsingen vanaf 1 juli 2017.
Met de fiets: Kasteel Beauvoorde ligt op knooppunt 27 van het fietsnetwerk Westhoek Noord. Meer info vind je op de website van Westtoer. Je kunt ook steeds terecht in het bezoekerscentrum van Beauvoorde voor meer informatie over de fiets- en wandelroutes.

  Deel deze pagina