Laatste boekenverkoop van de KANTL

De KANTL zet op zaterdag 20 april en zondag 21 april een laatste keer haar deuren open voor de verkoop van honderden titels uit haar collectie. Ook Poëziecentrum is voor de tweede keer aanwezig met een greep uit het aanbod.

Koopjes uit de KANTL-bibliotheek

Het betreft wetenschappelijke publicaties op het gebied van de taalkunde en de literatuurstudie, veel Nederlandstalige literatuur (ook in vertaling), maar ook tal van wetenschappelijke en literaire tijdschriften. Daarnaast is er een ruim gamma aan boeken over kunst van vroeger en nu, heemkundige publicaties, repertoria van archiefdocumenten, studies over geschiedenis.

Bijzonder is ook een collectie van uitzonderlijke boeken: zeldzame uitgaven en een groot aantal eerste drukken of boeken op kleine oplagen. Vrijwel al deze boeken en tijdschriften worden voor het eerst aangeboden.

Uitzonderlijke vondsten gegarandeerd dus, zeker omdat de prijzen aanzienlijk lager liggen dan die in het circuit van antiquariaten!

Poëziecentrum zal met een eenheidsprijs van € 3 werken en behalve antiquariaat ook tweedehandse kinderboeken, uitgeversrestanten en andere (vaak zeldzame) dubbels aanbieden.

De verkoop van deze boeken is bovendien een uitgelezen kans om de prachtige salons en de grote vergaderzaal van het Academiegebouw te bezichtigen.

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 20 en zondag 21 april 2024 van 9.30 uur tot 15.00 uur.

Waar? KANTL – Huis van Oombergen – Koningstraat 18 – 9000 Gent

De toegang is gratis

  Deel deze pagina