Literair Zomerlief: Alicja Gescinska en Mathias De Clercq

Op 18 juli zijn Alicja Gescinska en Mathias De Clercq te gast bij Literair Zomerlief, het zomers programma in de KANTL tijdens de Gentse Feesten.

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan met elkaar in gesprek over die fragmenten en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer en alles wat komt aanwaaien.

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe en schrijfster. Ze schreef verschillende boeken over uiteenlopende filosofische onderwerpen, waaronder De verovering van de vrijheid (2011), Thuis in muziek (2018) en Intussen komen mensen om (2019). Haar debuutroman Een soort van liefde won de Debuutprijs (2017). Ze maakte voor Canvas het filosofische programma Wanderlust. Daarin ontmoette ze denkers, kunstenaars en schrijvers uit binnen- en buitenland om te praten over leven en werk. In het najaar van 2021 verscheen haar eerste dichtbundel: Trojaanse gedachten. In 2022 verscheen haar theatermonoloog: Apate spreekt zowel in boekvorm als op de bühne. Als academica was ze vroeger werkzaam aan de Universiteit Gent, Princeton University en Amherst College. Sinds 2019 is ze directeur van de filosofie-afdeling van de University of Buckingham. 

Alicja koos een fragment uit Het respijt van Primo Levi.

Mathias De Clercq is Burgemeester van de Stad Gent

Na zijn studies Latijn-Moderne Talen aan het Koninklijk Lyceum in Gent studeerde De Clercq Rechten aan de Universiteit Gent. Na zijn licentiaatsdiploma behaalde hij een Master na Master Europees en internationaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was tijdens zijn studies steeds actief in het Liberaal Vlaams Studentenverbond Gent als bestuurslid, politiek secretaris en voorzitter. Hij was ook politiek secretaris van het Liberaal Vlaams Studentenverbond Nationaal en politiek commissaris van Jong VLD Gent. Sinds 2002 is hij kernlid van de liberale denktank Liberales.

Tot 2008 werkte Mathias De Clercq als stagiair-advocaat aan de Balie van Gent. De politieke microbe was echter groot en bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 wist hij meteen te scoren en werd hij schepen van Economie, Jeugd, Werk en Middenstand. In december 2007 legde hij zijn eed af in de Kamer. Sinds september 2009 is hij Eerste schepen van de Stad Gent en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand. In 2010 wist hij als Oost-Vlaams lijsttrekker van Open Vld Gent zijn zetel in het federale parlement te behouden. In 2012 werd hij opnieuw Eerste schepen van de stad Gent met de bevoegdheden Haven, Economie en Ondernemen. In 2014 maakte Mathias De Clercq de overstap naar het Vlaams Parlement. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij burgemeester van de Stad Gent en stopte hij in het Vlaams Parlement.

Mathias koos een fragment uit de roman Godenslaap van Erwin Mortier.

Praktisch

KANTL - Huis van Oombergen, Koningstraat 18, 9000 Gent
18 juli 2022, vanaf 17u, met aansluitend de gelegenheid om een glas te drinken in de binnentuin.

Boekenstand door Limerick.

Tickets vind je hier.

Tickets hebben een basisprijs van 8 euro.
Kortingstarief: 6 euro voor leden van het Vermeylenfonds en 1,40 euro sociaal tarief  (via Uitpas)

* Vergeet uw bewijs van lidmaatschap niet mee te nemen op de dag van het evenement

Op de dag zelf zijn er soms nog ter plaatse tickets te verkrijgen (zolang de voorraad strekt). De kassa opent om 16.30 uur.

 

Literair Zomerlief is een organisatie van:

     

 

Met de steun van:

  

  Deel deze pagina