Literair Zomerlief: Charlotte Van den Broeck en Anna Luyten

Op 21 juli zijn Charlotte Van den Broeck en Anna Luyten te gast bij Literair Zomerlief, een zomers programma tijdens de Gentse Feesten in de KANTL.

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan daarover met elkaar in gesprek en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer, en alles wat komt aangewaaid.

(foto Charlotte Van den Broeck © Pablo Cepeda - foto Anna Luyten © Stephan Vanfleteren)
Charlotte Van den Broeck (Turnhout, België, 1991) behaalde een Master Engelse en Duitse Letterkunde aan de Universiteit Gent en een Master Drama (Woordkunst) aan het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.
In 2015 debuteerde ze met de dichtbundel ‘Kameleon’, bekroond met de Herman De Coninck Debuutprijs. In 2017 verscheen ‘Nachtroer’, waarvoor ze de driejaarlijkse Paul Snoekprijs voor de beste Nederlandstalige bundel kreeg. Haar poëzie werd vertaald naar het Duits, Frans, Engels, Spaans, Afrikaans en Servisch.
Op het podium zoekt ze naar een performatieve benadering van poëzie, waarin de ‘zegbaarheid’ en lichamelijkheid centraal staat. Als jongste gastlandspreker mocht ze, samen met Arnon Grunberg, in 2016 de openingsrede van de Frankfurter Buchmesse houden. Ze gaf optredens op verschillende podia en festivals o.m. Saint Amour, Poesiefestival Berlin, Woordfees Stellenbosch en Ledbury Poetry Festival.
In oktober 2019 verscheen haar prozadebuut ‘Waagstukken’, een essayistisch onderzoek naar dertien tragische architecten die uit het leven stapten na een fatale fout in een van hun ontwerpen. Het boek belandde in de Bestseller 60 en haalde de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2020.
Haar vorig jaar verschenen bundel 'Aarduitwrijvingen' werd opnieuw met lof overladen en werd genomineerd voor de Herman De Conick poëzieprijs.
Charlotte Van den Broeck schrijft op freelance basis voor De Standaard der Letteren en doceert Literaire Analyse en Essayistiek aan het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.
 
Charlotte koos een fragment uit de essaybundel 'De overvloed' van Annie Dillard.
 
 

Mensen een stem geven, is het waarmerk van Anna Luyten. Zij is journaliste, performatieve filosofe en werkzaam in België en Nederland. Daarnaast is ze lector filosofie, cultuurbeschouwing, essayistiek en artist writing aan de opleidingen KASK (Gent) en de Toneelacademie Maastricht. Als literatuurdeskundige is ze te zien op het maandelijkse levende boekenprogramma van Vooruit. Als televisie-en radiomaakster op CANVAS en Klara. 

Anna leest een fragment uit 'Reservoir 13' van Jon McGregor.

Praktisch:

KANTL - Huis van Oombergen, Koningstraat 18, 9000 Gent
21 juli 2022, om 17u, met aansluitend de gelegenheid om iets te drinken in de binnentuin.

Boekenstand door Limerick.

Tickets vind je hier.

Tickets hebben een basisprijs van 8 euro.
Kortingstarief: 6 euro voor leden van het Vermeylenfonds en 1,40 euro sociaal tarief  (via Uitpas)

* Vergeet uw bewijs van lidmaatschap niet mee te nemen op de dag van het evenement

Op de dag zelf zijn er soms nog ter plaatse tickets te verkrijgen (zolang de voorraad strekt). De kassa opent om 16.30 uur.

 

 

Literair Zomerlief is een organisatie van:

     

 

Met de steun van:

  

  Deel deze pagina