Literair Zomerlief: Delphine Lecompte en Wim Helsen

Op 20 juli zijn Delphine Lecompte en Wim Helsen te gast bij Literair Zomerlief, een zomers programma tijdens de Gentse Feesten in de KANTL.

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan daarover met elkaar in gesprek en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer, en alles wat komt aangewaaid.

(foto Delphine Lecompte © Koen Broos - foto Wim Helsen © Herman Jacobs)

Delphine Lecompte is dichter, pyromaan, misfit en anarchist. Ze houdt van Raymond Chandler, John Berryman en David Lynch. 

Delphine leest een gedicht van Anne Sexton en Esther Jansma.

   

Wim Helsen (1968) heeft ervaring als schoonmaker, bankbediende, bandwerker, opluisteraar van Tupperware-avonden, sociaal werker, bouwvakker, museumgids, leraar Nederlands voor anderstaligen, redacteur bij Radio 1, cafébaas, alvorens een succesvol cabaretier te worden. Eerst als helft van het duo 'Vrolijk België', samen met Ranndall Casaer. Na twee programma's in tweeënhalf jaar gaat Helsen solo verder.

In november 2003 gaat zijn eerste soloprogramma 'Heden soup!' in premiere en krijgt hij uitsluitend lovende kritieken. Hij volgt dit op met evenzeer geprezen voorstellingen als 'Bij mij zijt ge veilig' , 'Het uur van de prutser' (winnaar Poelifinario), 'Spijtig spijtig spijtig' (winnaar Poelifinario) en ‘Er wordt naar u geluisterd’. Momenteel is Wim op tournee met zijn nieuwe voorstelling ‘Niet mijn apen, niet mijn circus’.

Daarnaast is Wim Helsen regelmatig literair verantwoord op tv te zien met de rubriek 'Vrienden van de poëzie' in 'Man Bijt Hond' en met 'Winteruur', een in de winter dagelijks tv-programma voor Canvas waarin hij met een gast praat over een stuk tekst, terwijl de hond Boris slaapt.

Hij schrijft ook columns, scenario's en theaterstukken en acteert in bioscoopfilms ('Dirty Mind'), televisieseries ('De Ronde', 'CLINCH', 'Cojones',...) en theatervoorstellingen ('Gij die mij niet ziet','Hoe te leven',...).

Ondanks al die activiteit maak Wim Helsen zichzelf nog steeds wijs dat hij een luiaard is. De kern van die misvatting is ontstaan ergens in zijn jeugd.

Wim brengt een gedicht mee van William Butler Yeats.

Praktisch:

KANTL - Huis van Oombergen, Koningstraat 18, 9000 Gent
20 juli 2022, vanaf 17u, met aansluitend de gelegenheid om iets te drinken in de binnentuin.

Boekenstand door Limerick.

Tickets vind je hier.

Tickets hebben een basisprijs van 8 euro.
Kortingstarief: 6 euro voor leden van het Vermeylenfonds en 1,40 euro sociaal tarief  (via Uitpas)

* Vergeet uw bewijs van lidmaatschap niet mee te nemen op de dag van het evenement

Op de dag zelf zijn er soms nog ter plaatse tickets te verkrijgen (zolang de voorraad strekt). De kassa opent om 16.30 uur.

 

Literair Zomerlief is een organisatie van:

     

 

Met de steun van:

  

  Deel deze pagina