Literair Zomerlief: Jeroen Theunissen en Raf Walschaerts

Op 22 juli 2022 zijn Jeroen Theunissen en Raf Walschaerts te gast bij Literair Zomerlief, een zomers programma tijdens de Gentse Feesten in de KANTL.

Een geweldige auteur en een gepassioneerde lezer brengen een literair fragment mee dat hen heeft ontroerd of geïnspireerd. Ze gaan daarover met elkaar in gesprek en keuvelen over het leven en het lezen, de zomer, en alles wat komt aanwaaien.

(foto Jeroen Theunissen © Stephan Vanfleteren - foto Raf Walschaerts © Toon Aerts)

Jeroen Theunissen (1977) publiceerde drie dichtbundels en verscheidene prozawerken. Zijn in 2013 verschenen familieroman 'De omwegen' leverde hem lovende kritieken op en belandde op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Voor de bundel 'Hier woon je' kreeg hij de Herman de Coninck Publieksprijs 2016 en met de roman 'Jouw huid' stond hij op de longlist van de BookSpot Literatuurprijs 2018. In mei 2022 verscheen bij De bezige Bij 'Ik = Cartograaf', zijn elfde boek, waarin Theunissen zich wandelend en mijmerend een weg baant door de verhalen die Europa rijk is, en zo poogt zijn eigen leven te begrijpen.

Jeroen brengt twee gedichten van Wislawa Szymborska mee.

         

Raf Walschaerts (1965) is niet alleen cabaretier, singer/songwriter en verhalenverteller; hij is ook een schrijver van gevoelige en aangrijpende verhalen. Al 35  jaar maakt hij samen met zijn broer Mich deel uit van het gevierde tweemans theaterteam Kommil Foo.

Raf leest een fragment uit De herinnerde soldaat van Anjet Daanje.

Praktisch:

KANTL - Huis van Oombergen, Koningstraat 18, 9000 Gent
22 juli 2022 om 17u, met aansluitend de gelegenheid om een glas te drinken in de binnentuin.

Boekenstand door Limerick.

Tickets vind je hier.

Tickets hebben een basisprijs van 8 euro.
Kortingstarief: 6 euro voor leden van het Vermeylenfonds en 1,40 euro sociaal tarief  (via Uitpas)

* Vergeet uw bewijs van lidmaatschap niet mee te nemen op de dag van het evenement

Op de dag zelf zijn er soms nog ter plaatse tickets te verkrijgen (zolang de voorraad strekt). De kassa opent om 16.30 uur.

 

Literair Zomerlief is een organisatie van:

     

Met de steun van:

  

  Deel deze pagina