Passe-partout: lancering en cd-release

Passe-partout. Een toegangskaart voor alle podia, een sleutel op vele deuren. Een leenwoord bovendien. En nu ook een project dat muzikanten uit diverse taalgroepen samenbrengt om canonpoëzie op een veelkleurige manier te vertolken.


 

De universele kracht van muziek en poëzie opent deuren en verbindt mensen.

Dat is het uitgangspunt van een meerjarige samenwerking tussen De Centrale, Poëziecentrum en de KANTL. Muzikanten uit zes Gentse taalvariëteiten (uit Ghana, Iran, Marokko, Nepal, Palestina en Turkije) zetten een klassieker uit hun taalgebied in het Nederlands en een canoniek Nederlandstalig gedicht in hun eigen taal op muziek.

Het resultaat is een harmonieuze kruisbestuiving tussen muziek en literatuur, tussen taal en cultuur, waarbij de Nederlandstalige literaire canon samenvloeit met een internationale poëtische traditie.

Praktisch

Beleef Passe-partout live tijdens de officiële lancering op Wereldpoëziedag, 21 maart 2024, in De Centrale, Kraankinderstraat 2 Gent 9000.

Reserveer hier je gratis ticket!

 

Passe-partout is een project van Poëziecentrum, De Centrale en de KANTL. Met de steun van Literatuur Vlaanderen. 

De muzikanten: Mevlüt Akgüngör, Fatih Akın De Vos, Renaud Arents, Jonas De Rave, Ahmed Hawwash, Pauline Lebbe, Milad Mohammadi, Jamal Moussaid, Thomas Noël, Nana Osei Twum Barima, Core Pareja, Wim Ricour, Liselotte Sels, Alaa Shublaq, Melike Tarhan, Raju Thapa, Rafaëllo Visconti.

Het album Passe-partout werd opgenomen en gemixt door Geert De Waegeneer @ Boma Studio Gent in het najaar van 2023.

  Deel deze pagina