Twee duiven met een Boon: Joke van Leeuwen

Met Joke van Leeuwen en Geert Buelens staan vandaag twee literaire toppers op het programma. 

Om 17u nodigt het Vermeylenfonds de winnaar van de Boon-literatuurprijs 2023, Geert Buelens, uit naar de Gentse Feesten. Geert wordt voorafgegaan door Joke van Leeuwen, die haar passie als schrijfver en illustrator met ons deelt in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren.
Jong en oud zal kunnen genieten van het gesprek tussen Joke van Leeuwen en Melissa Giardina, die onder de noemer Vindetta! zoals steeds belust is op een goed, diepgaand gesprek.

Joke van Leeuwen schrijft romans, poëzie en kinderboeken, ze tekent en treedt op. Haar werk is veelvuldig vertaald en bekroond met onder meer een Gouden Penseel, Zilveren en Gouden Griffels, de James Krüssprijs voor internationale kinder- en jeugdliteratuur, de Theo Thijssenprijs, de Gouden Ganzenveer, de Constantijn Huygens-prijs, de AKO Literatuurprijs, de Herman de Coninckprijs en recent nog de Ultima Letteren voor 2022. Kortom, een erelijst die toont hoe bijzonder deze gelauwerde auteur wel is. Tickets voor Joke Van Leeuwen

Info en tickets Geert Buelens.


'Twee duiven met een Boon' is een organisatie van het Vermeylenfonds en maakt deel uit van Zomerlief gaat vreemd, het literaire luik van het Trefpuntfestival.

  (copyright portret Brenda van Leeuwen)
(copyright Melissa Giardina)

Praktisch

Vrijdag 21 juli om 15u.

KANTL -  Koningstraat 18 - Gent

Tickets: 5,00 € (vvk & adk) - kansentarief 1,50 €
 

Tickets zijn hier te koop.

  Deel deze pagina