De Jonge Academie recruteert nieuwe leden


De Jonge Academie zoekt elk jaar wetenschappers en kunstenaars om haar rangen te versterken. Elk lid van de Jonge Academie wordt aangesteld voor een periode van vijf jaar. Er worden ongeveer tien nieuwe leden per jaar gekozen.

Geïnteresseerden kunnen nog solliciteren tot en met 17 december.
 

{entry_title}

De Jonge Academie, opgericht in 2013, is een interdisciplinair gezelschap voor wetenschappers en kunstenaars. De leden-wetenschappers komen uit alle mogelijke kennisdisciplines, inclusief medische, ingenieurs-, exacte, sociale en humane wetenschappen. De artistieke leden komen uit diverse disciplines: literatuur, muziek, beeldende kunsten, podiumkunsten, architectuur, design, enz.
De Jonge Academie werkt bottom-up: wetenschappers en kunstenaars vinden elkaar in werkgroepen rond thema’s die vanuit de leden zelf worden aangereikt, gekozen en getrokken. Afhankelijk van het onderwerp kan de uitkomst van zo’n werkgroep een evenement, een publicatie (beleidsadviserend standpunt, magazine, boek …), communicatiecampagne of nog iets anders zijn. De Jonge Academie organiseert ook twee keer per jaar een tweedaagse bijeenkomst, met een publieke activiteit. De leden van de Academie zijn geëngageerd en gaan graag met elkaar in dialoog. Ze hebben een open blik op de maatschappij, koesteren onderzoek en hebben interesse in elkaars domein.


De vacature voor wetenschappers vind je hier.

De vacature voor kunstenaars (daar vallen ook schrijvers onder) vind je hier.

  Deel deze pagina