Haal met de KANTL Maud Vanhauwaert naar je school

Dit najaar bezoekt dichteres Maud Vanhauwaert een viertal scholen met haar voorstelling rond de literaire canon.

{entry_title}

Zin in een gratis lesuurtje klassiekers in je klas? Trakteer jezelf en je leerlingen dan op een speelse sessie rond literatuur met Maud Vanhauwaert!

In haar presentatie gaat Maud aan de slag met de rijke variatie aan verhalen en gedichten uit onze canonlijst. Ze vertelt vol vuur over haar favoriete werken, ze geeft aan welke ze minder goed vindt en waarom, en ze gaat op zoek naar interactie tussen de werken, hun auteurs, de leerlingen en zichzelf. Maud geeft ook mee, rekening houdend met onze criteria, welke titels ze mist en welke recente teksten ze alvast tipt voor een toekomstige canon. Zo ontstaat een kleine, eigenzinnige voorstelling vol liefde voor zowel historische als hedendaagse literatuur.

Wil je met jouw school kans maken op deze gratis grasduinsessies? Stuur ons dan voor eind september jouw motivatie in een paar zinnen. Aanvragen kunnen ingezonden worden naar Thomas Van der Goten: thomas.vandergoten@kantl.be 

Praktisch:

Wie? Zowel ASO-, BSO-, KSO- als TSO-scholen komen in aanmerking. 

Wat? De presentatie duurt ongeveer één lesuur (circa 50 minuten). Voorbereide leerlingen zijn een pluspunt.

Waar? In de klas of in een zaal. Er zijn geen restricties qua toeschouwersaantallen, maar er dient wel een goede geluidsinstallatie te zijn: micro, statief, voldoende geluidsversterking.

Wanneer? De speeldata lopen tot half november 2021 en zullen in onderling overleg vastgelegd worden.

  Deel deze pagina