KANTL verwelkomt nieuw lid Koen Peeters

Verheugd onthalen we auteur Koen Peeters als nieuw lid van de Academie en opvolger van Erik Vlaminck. In het najaar wordt hij officieel geïnstalleerd. 

{entry_title}

Koen Peeters (°1959), geboren in Turnhout, woont en werkt in Leuven. Hij studeerde communicatiewetenschappen en antropologie aan de KULeuven. Hij is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre: hij won o.a. de Bordewijkwijkprijs, de E. du Perronprijs, de ECI-Literatuurprijs (voorheen AKO).

Zijn boeken werden en worden uitgegeven door Meulenhoff, Kritak / Manteau en De Bezige Bij. Hij is kernredacteur van het literaire tijdschrift DW B. Lange tijd was hij ook voorzitter van PassaPorta, internationaal literatuurhuis in Brussel. Hij is lid van de stichting Vita Brevis / Maurice Gilliams, en de Portiers van de Oceaan (James Joyce in Oostende). Hij blijft ook actief in antropologisch georiënteerde projecten i.s.m. KULeuven, AfricaMuseum Tervuren, BRS-microfinanciering e.a.

Nog een constante: hij werkt graag en veelvuldig samen met collega-schrijvers of hedendaagse kunstenaars, wat telkens resulteert in aparte publicaties (o.a. over Stijn Streuvels, Jef Geys, als curator voor DW B enz.).

De KANTL is erg blij om Koen Peeters voortaan tot haar werkende leden te mogen rekenen. Tegelijk willen we graag Erik Vlaminck, die erelid wordt, uitdrukkelijk bedanken voor zijn waardevolle bijdrage de afgelopen jaren, niet het minst als begeesterend voorzitter van de Academie van 2015 tot 2017.

  Deel deze pagina