Nieuwe Leesfonds-tandem: Els De Deken en Melissa Giardina

Vanaf september komen twee creatieve ondernemers met een liefde voor lezen aan boord bij het Leesfonds: Els De Deken, innovatieprocesmanager en community manager bij THINK with people, en Melissa Giardina, het gezicht van het literaire pr- en communicatiebureau Vindetta! Samen vormen ze de drijvende kracht achter het ambitieuze Leesfonds, dat 458 organisaties en scholen in Vlaanderen en Brussel wil voorzien van de boeken die zo broodnodig zijn voor hun werking.

{entry_title}

Els De Deken is een ondernemer pur sang die voortdurend op zoek gaat naar innovatie. Dankzij haar jarenlange ervaring als filiaaldirecteur bij een grote retailer in de boekensector bezit ze een rijk netwerk in de boekenretail. Ze is expert op het vlak van marketingcommunicatie, crowdfunding en community building.

Melissa Giardina is niet meer weg te denken uit het literaire veld. Ze is een notoir veellezer en heeft lange tijd als boekhandelaar gewerkt. Ze maakt de laatste jaren furore als literair moderator en interviewer en is expert in pr. Via sociale media weet ze een breed publiek warm te maken voor lezen en literatuur.

Els gaat aan de slag als projectcoördinator, Melissa wordt het gezicht van het Leesfonds en het aanspreekpunt voor de leesbevorderende organisaties en scholen.

 

Elk kind een boek

Omdat het belangrijk is dat kinderen opgroeien in een omgeving vol boeken, vormt het Leesfonds een schakel tussen organisaties die het leesvuur bij kinderen aanwakkeren en iedereen die lezen wil stimuleren.

Het Leesfonds verzamelt giften bij het brede publiek, bedrijven, organisaties en verenigingen. Die steun wordt integraal verdeeld over 458 geselecteerde leesbevorderende initiatieven. Daarmee kunnen deze organisaties en scholen boeken aankopen om te gebruiken in hun dagelijkse werking met kinderen.

Het Leesfonds is in 2022 opgericht binnen het kader van het Vlaamse Leesoffensief. Het is ingebed in de werking van de KANTL.

 

Zelf je steentje bijdragen?

Wil jij meehelpen om de 458 organisaties te voorzien van boeken? Doe een gift via de website.

Heb je een leuk idee voor een samenwerking met het Leesfonds? Contacteer Els of Melissa. Stuur een mail naar info@leesfonds.be.

  Deel deze pagina