Terugblik: KANTeLing 2023 eert eeuwelingen Reve, D’haen en Michiels

Op woensdag 5 juli werden drie eeuwelingen gevierd tijdens de KANTeLing in Beauvoorde: Gerard Reve, Christine D'haen en Ivo Michiels. 

{entry_title}

Als er één ding duidelijk is geworden uit de lezingen, voorleessessies en enthousiaste reacties van het publiek, dan wel dat ze alle drie nog steeds als schrijvers van vandaag kunnen gelden.

Naar jaarlijkse traditie werden er ook bloemen op het graf van jonker Arthur Merghelynck gelegd.

De KANTL wenst iedereen te bedanken die betrokken was bij ons literair festival, in het bijzonder de fantastische sprekers en artiesten: Christophe Vekeman, Kris Pint, Hans Vandevoorde, Astrid Haerens, Arno Van Vlierberghe, Lukas De Vos, Charlotte De Bruyne, Rashif El Kaoui en Sara Salvérius.

Nieuwe publicatie Christine D'haen

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van Christine D'haen zullen twee private persen (De 2 Zoete Lievekes Pers uit Alveringem en Jozef Moetwillig uit Gent) een bibliofiele uitgave verzorgen van een onlangs opgedoken werk van D'haen, 'Een heupoperatie in Sijsele'. Op 12 oktober zal dit werk door Paul Claes worden voorgedragen in de Biekorf te Brugge. U kunt voor deze eenmalige publicatie intekenen via dit formulier.

  Deel deze pagina