Twee nieuwe KANTL-leden geïnstalleerd; Prijs voor Taalkunde uitgereikt

Op 20 oktober werden tijdens de openbare middagvergadering van de KANTL twee nieuwe leden, Kristien Bonneure en Hind Fraihi, geïnstalleerd. Ook de Prijs voor Taalkunde werd plechtig overhandigd aan laureaat Chris De Wulf.

{entry_title}

Twee echt 'nieuwe' leden

De feestelijke installatie van nieuwe leden Kristien Bonneure (rechts op de foto) en Hind Fraihi (tweede van links) betekende meteen ook de introductie van de eerste twee leden die niet tot een van de drie ‘klassieke’ categorieën behoren (taalkundigen, literatuurwetenschappers of auteurs). Zij leverden echter op een andere manier een grote bijdrage aan de zorg voor en de promotie van het Nederlands.

Kristien Bonneure werd als lid verwelkomd door KANTL-voorzitter Leen van Dijck. Daarbij werd het belang van Bonneures inspanningen rond de duiding van literatuur en cultuur bij de radionieuwsdienst en de cultuurwebsite van de VRT nog eens onderstreept, werk waarvoor ze ook al herhaaldelijk bekroond werd.

Hind Fraihi werd verwelkomd door Erik Vlaminck en werd onder meer gelauwerd voor haar journalistieke undercoveroperaties en de baanbrekende publicaties daarover, alsook voor haar aanklacht, in haar essayistisch werk, tegen het gebrek aan diversiteit in de culturele wereld.

 

Prijs voor Taalkunde

Daarnaast werd ook Chris De Wulf in de bloemetjes gezet. Hij is de laureaat van de vierjaarlijkse Prijs voor de Taalkunde van de KANTL. Juryvoorzitter Wim Vandenbussche sprak in zijn laudatio met lovende woorden over de indrukwekkende expertise, structuur en argumentatie van De Wulfs 'eerste meesterwerk'. 

  Deel deze pagina