Vooruitblik: een inspirerend najaar bij de KANTL

Voor de tweede helft van 2023 staan alvast een reeks boeiende activiteiten op het programma, met Stefan Hertmans, Paul Claes en Virginie Loveling als blikvangers.

{entry_title}

Het najaarsprogramma van de KANTL ziet er alweer veelbelovend uit, met onder andere de volgende activiteiten op de planning:

11 oktober - Literaire helden in de klas

Zoals elk jaar organiseren we een boeiende inspiratiedag voor leraren Nederlands. Ontdek effectieve benaderingen en methoden om (canon)literatuur tot leven te brengen in het klaslokaal en de betrokkenheid van leerlingen bij literatuur te vergroten. Er zullen weer verschillende lezingen van experts over literatuuronderwijs op het programma staan.

21 oktober - Namiddag over de verzamelde essays van Stefan Hertmans

Op 12 oktober verschijnen de verzamelde essays van Stefan Hertmans. Daarom wijden we op 21 oktober in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij een hele namiddag aan Hertmans als essayist. Duik mee in Hertmans' rijke gedachtegang tijdens diepgaande discussies over zijn inzichten, zijn schrijfkunst en zijn meest spraakmakende essays. 

28 oktober - Symposium en boekvoorstelling Paul Claes

Paul Claes is ongetwijfeld een van de veelzijdigste, productiefste en avontuurlijkste letterkundigen van de Lage Landen. Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag vindt in de KANTL een symposium plaats over Claes' werk én een literair programma rond zijn nieuwste boek Ouroboros, het verrassende vervolg op de Odyssee van Homeros. Meer info vind je hier.

2 december - Herdenking Virginie Loveling

Op 1 december 2023 zal het exact honderd jaar geleden zijn dat Virginie Loveling, een van de invloedrijkste schrijfsters uit ons taalgebied, overleed. Daarom organiseren we op zaterdag 2 december een gedenkwaardige bijeenkomst ter nagedachtenis aan Loveling en haar werk. In de voormiddag zullen vijf wetenschappers (Piet Couttenier, Lars Bernaerts, Liesbeth Leijnse, Maaike Meijer en Ludo Stynen) haar literaire nalatenschap bespreken en in de namiddag eren vijf creatieve auteurs (Annelies Verbeke, Manon Uphoff, Leen Huet, Peter Theunynck en Bert Van Raemdonck) de blijvende relevantie van haar werk.

 

Meer informatie over deze en andere activiteiten volgt binnenkort. Hou onze website en agenda-pagina in de gaten. Wij nodigen je alvast van harte uit om deel te nemen aan deze boeiende evenementen en verwelkomen je graag bij de KANTL voor een inspirerend najaar.

  Deel deze pagina